Ültess fákat

Mindannyian hallottatok a médiában az Amazonasi erdőtűzről. Ez az esemény önmagában is szörnyű, de sajnos ez a tragédia csak egy része a világban rajló erdőírtásoknak  melyekek felgyorsítják a klímakatasztrófát. 

Világunk egyensúlya rég kiborult földünk folyamatosan melegszik. Mindezt az üvgház hatású gázok okozzák melynek  kibocsátásáért az ember felelős. Évente 10 milliónál is több hektár erdő tűnik el az erdőírtásoknak köszönhetően. a szédioxiddal való külzdelem legolcsóbb módja az erdősítés.

“Az erdők számtalan állat- és növényfaj számára nyújtanak otthont, emellett jelentős hatással annak a klímára is. A 2016-os és 2017-es évekhez képest némileg csökkent az erdők eltűnésének mértéke. 2016-ban 16,95 millió hektárnyi, 2017-ben 15,81 millió hektárnyi trópusi erdő tűnt el. Az erdők pusztulásának tempója változatlanul magas a szakértők szerint.”

Csapatnk sosem volt elvakult környezetvédő, de úgy gondoljuk hogy tennük kell valamit.A lehetséges segítési lehetőségeket keresve rátaláltunk egy viláígszervezetre melyet az ENSZ is szárnyai alá vett. 

“Felix Finkbeiner kilenc évesen határozta el, hogy az lesz az életcélja, hogy fákat ültet. Mostanra fiatal férfi lett, 19 éves, és az ENSZ-szel közösen alapított Plant-for-the-Planet nevű csoportja eddig 14 milliárd fát ültetett több mint 130 országban. 

A csapat célja, hogy a Földön élő összes emberre 150 újonnan ültetett fa jusson, vagyis összesen egy billió (ezermilliárd) fát szeretnének elültetni. A Plant-for-the-Planet csapatnak mára 55 ezer “éghajlati nagykövete” van. Nekik egynapos képzésen kellett részt venniük, hogy tagok lehessenek.

Legtöbben kilenc és tizenkét év közöttiek. A szervezet részt vesz a fák számlálásában is. Ezzel segítik a NASA kutatását, amely az erdők széndioxid-elnyelő képességét és az ebben rejlő lehetőségeket vizsgálja.”

https://www.plant-for-the-planet.org/en/home

Az ő eltökélt céljukat szeretnénk támogatni azaz az ezermilliárd fa elültetését. 

https://www.trilliontreecampaign.org/

A világítástechnikai Inspirációk a továbbiakban az alábbiakat fogja vállalni:

– Saját összegből finanszíroz faültetéseket mind külföldön mind pedig a magyar szervezet által.

– Tárgyalásokat kezdeményez gazdasági szereplőkkel olyan akciók létrehozásáért melynek egyik eredménye a faültetés lesz.

Hisszük hogy sok kicsi sokra megy és mindannyian tehetünk azért hogy földünk jobb hely legyen. Mindemellett a környezetvédelem és annak újraépítése minden ember feladata. A faültetés egy egyszerű olcsó módja a szédioxid megkötésének mely nagymértékben hozzájárul földünk globális felmelegedésének lassításához.

Mindamellett hogy vásárolunk fákat ingyen ültethetsz fákat ha az alábbi keresőt használod a google helyett:

https://www.ecosia.org/

Az ECOSIA a cégek által fizettett minden keresés nagyrészéből faültetéseket kezdeményez, pusztán annyit hagy meg magának amellyel feljeszt és fentartja magát, azaz Nonprofit módon működik! A számláló az eddig elültette fákat számolja a bevétel arányában.

Keress itt és máris tettél valamit a faültetésekért.

Amennyiben szeretnéd támogatni törekvésünket akkor azt ne nekünk ajánld fel, hanem közvetlen az ilyen munkát végző szervezeteknek, mi semmilyen adományt nem fogunk elfogadni, hogy továbbítsuk. Helyette téged továbbítunk a megfelelő helyre.

De akkor hogyan tudsz te is segíteni nekünk?

Ha tetszik amit csinálunk juttasd el honlapunkat vagy Facebook oldalunkat minél több emberhez hogy mind világítástechnikai témákban mind pedig ezen célkitűzésünkben megjelenjünk minél több helyen.

Mi csak példát szeretnénk mutatni, hogy mindenki tegyen valamit környezetéért. 

Köszönjük, hogy végigolvastad ezt a gondolatébresztőt.

Üdvözlettel Világítástechnikai Inspirációk csapata