LED reflektorra fel az EGLO-val!

Ebben a cikkben a szokásos EGLO lámpának kicsit hátat fordítunk. A remek és szerteágazó design paletta mellett, akad olyan világítási forma, aminek az elsődleges szempontja a funkció! Ez pedig a LED reflektor. Habár itt ne az ösztönösen beugrott kép jusson eszedbe, ami egy hatalmas reflektor totál ipari kivitelben.

Az évek teltek és hát na… Csak az EGLO-ról beszélünk, így nyilván a FAEDO lámpacsalád is egy reflektorokat meghazudtoló diszkrét lámpatestet takar. Még hogy diszkrét. Azonfelül még lapos kivitel is, aminek a sarkai szépen le is van kerekítve. Tulajdonképpen úgy fest, akár egy kis tablet.

Ez a kinézet köszönhető annak, hogy viszonylag vastag keret veszi körül a beépített LED modul egységet, és az egész egy üveglappal van lezárva. Igazán igényes megoldás.

Egyértelmű, hogy van olyan változata, ami mozgásérzékelés tulajdonsággal is rendelkezik. És ezt az egységet is a reflektor alá, kis terjedelmű egységben sikerült megtervezni! A mozgásérzékelős és alap változat mellett még alapvetően két csoportba sorolhatóak a FAEDO lámpák. Ez pedig a szín. Fekete és fehér! Bőven kielégítő, ugyanis ez funkcionális lámpák közé sorolandó.

Fő érdeme a kis kompakt lámpatestbe zárva, mégis a hosszú éveken át ipari, később házi felhasználás alatt már megszokott világítás. Ennek pedig fő célja, hogy nagy fényárammal világítson be területeket. Legyen az kültérre, például egy garázsfeljáró vagy akár egy terasz. Tovább menve még akár filagóriák vagy egyéb felhasználásra is tökéletesen alkalmasak a FAEDO lámpák!

És akkor térjünk a funkcióra, ha már annyit emlegettük lássuk a fő erényeit a FAEDO-nak. Négy fényáramú modellt tudunk megkülönböztetni:

1000lm (10W)

2300lm (21W)

3400lm (31W)

5800lm (53W)

Egységesen semleges fehér, 5000K-es színhőmérsékletűek, azonban, ez inkább 4000K-re emlékeztet. Ezzel semmi probléma, mert ez az arany középút és mivel fényigényre van tervezve, így optimláisabb mint a melegfehér árnyalat!

Még egy apróság. Gyakran nem sík falfelületre tennék a reflektort, hanem a praktikum, vagy egyéb kialakítás miatt sarokra kéne kerüljön. Ámde ilyet nehéz megoldani a konzol miatt. Viszont nem a FAEDO-knál! Az EGLO gondolkodott és létezik a kínálatban, kiegészítő konzol, aminek segítségével könnyedén sarok felületre is el tudod helyezni.

Ínyenc FAEDO:

Az eddig bemutatott szimplább FAEDO reflektorok után, a végére jöjjön egy igazi színfolt! A szó szoros értelmében, hiszen van egy olyan FAEDO modell, ami RGB-s, tehát 16 millió szín közül tudod kiválasztani a hangulathoz illően. Mindezt távirányító segítségével. Ez a típus földbe szúrható, így szezonon kívül, ha gondolod egyszerűen elteheted téli álomra. 

Jön, sőt már itt is nyakunkon a tavasz, amikor kint még lenne tenni való, de azért nem nyári, késői sötétedés van. Így nincs alkalmasabb egy biztosan kellő mennyiségű FAEDO LED reflektornál!

A lámpákat megtekintheted és megvásárolhatod az EGLO bemutatótermeiben és webáruházában.

Forrás: EGLO

Leave a Reply