Süllyesztett oldalfali lámpa az EGLO-tól!

Valamiért a következőkben bemutatott világításforma nem kap olyan kirívó figyelmet, holott sok helyzetben titkos favorit lehet. Ez nem más, mint az oldalfali süllyesztett lámpa. Az EGLO-nak is létezik több típusa, amik közül most az ARACENA változatait ismertetjük.

Hogy miért született meg ez a típusú lámpa? Gondolj bele, hogy van egy lépcsőszakaszod, amit olyan módon szeretnél megvilágítani, hogy jól láthatóvá váljanak a lépcsőfokok a biztonság érdekében. Ennek a világításnak a legjobb módja, ha nem felülről történik a világítása, hogy kitakarja a haladás irányát, hanem oldalról és minél lejjebb pozícionálva. Méghozzá, hogy esztétikus legyen és praktikus legyen, annak legelegánsabb módja, hogy mindez süllyesztve történjen.

Az EGLO ARACENA minden eddig felsorolt tulajdonsággal rendelkezik. Mai igényeknek megfelelve, természetesen integrált LED-es technológiával. Mivel ez nem fővilágítás, így nincs szükség hatalmas fényáramra, ugyanakkor sikerült úgy megtervezni, hogy 300, illetve 500 lm-re képes legyen.

A két különböző fényáram abból adódik, hogy az ARACENA lámpacsalád alapvetően két csoportra osztható. A külalakja határozza meg a fényáramot. Kapható kerek és négyzet alakban. A kerek változat 300 lm-re, míg a négyzet alakú 500 lm fényáram leadást biztosít, mindössze 2,5W teljesítményből! A négyzet formájú az 500 lm-t 3,7W teljesítményből tudja előállítani.

Egységesen igaz minden ARACENA süllyesztett lámpára igaz a 4000K-es, természetes fehér színhőmérséklet. Ez a legoptimálisabb érték egy kiegészítő lámpához.

Ami számodra is fontos tulajdonság lehet, hogy minkét típust választhatod fehér, illetve fekete színben.

Megemlítést kíván, hogy ez a típusú világításforma, amit az ARACENA is képvisel nem egy rettentő anyagi vonzatú megoldás. Főként ahhoz mérten, hogy milyen elegáns és praktikus megoldás.

Minden ARACENA jellemvonása, hogy IP65-ös besorolású, így hát bátran alkalmazható kültéren. Nyilvánvalóan ez azt is jelenti, hogy beltéri lépcsőnél is ugyanúgy tervezhető!

Tipp

Amennyiben rábólintasz egy ARACENA lámpára, gondosan fontold meg a helyét és annak a megfelelő betáp igényét. Hiszen a süllyesztett mivolta végett a lámpa dobozának kivésése elengedhetetlen.

A lámpákat megtekintheted és megvásárolhatod az EGLO bemutatótermeiben és webáruházában.

Hangulatos kültéri világításért, nézd meg régebbi cikkünket!

Forrás: EGLO

Leave a Reply