Szuper lapos, szuper intelligens Philips lámpák!

A legutóbbi cikkünkben megismerhetted a könnyen alkalmazható retrofit PHILIPS Sceneswitch technológiás fényforrásokat. Most ezt folytatva, mutatjuk be a dimmelés koronázatlan királyát, csak nem fényforrás, hanem modern LED lámpatest variációban.

Ahogy már többször taglaltuk a  Sceneswitch technológia előnyeit, úgy röviden összefoglaljuk most emlékeztetés végett. Egy világítással ? lámpatesttel, fali kapcsolóval? képes vagy adott hangulatokhoz formálni a lámpád beállítását. Hasznossága megkérdőjelezhetetlen. A következőkben viszont bemutatjuk a SceneSwitch szuper lapos kivitelű lámpacsaládját a Superslimet, ami szintúgy nemes egyszerűséggel képes a fényerősségének a szabályzására.

Két méretben választhatóak a Superslim család tagjai. A legkisebb egy 25cm-es kör alakú lámpatest, ami mind meleg (2700K), mind pedig semleges fehér színhőmérsékletben választhatóak. Mindkét típusnál három fokozatban lehetséges a fényáramot beállítani. A Superslim család védjegye, ezeknél a lámpatesteknél is alap, hogy a telepítés rendkívül egyszerű, egy normál lámpáéval megegyező. A vezérléshez pedig még távirányítóra sincs szükség. Ahogy a fényforrásoknál, úgy a lámpatesteknél is, a már meglévő falikapcsoló működtetésével tudod a dimmelést funkcióját előhívni. A fényáram tulajdonságuk méretükhöz képest remek értékekkel rendelkeznek. A meleg fehér 1300 lm, míg a hideg fehér 1500 lm maximális fényáramot képesek leadni.

A testvér Ugyancsak a szuper vékony lámpatest, csak nagyobb méretben. Ez számokban kifejezve 30cm sugarú lámpatestet takar. Nyilvánvalóan a mérettel a fényáram tulajdonsága is egyenesen arányosan növekszik. A meleg fehér 1500lm, ezzel szemben a hideg fehér 1700lm kilépő fényáramra képes. Technikailag és használati szempontból teljesen megegyeznek, tehát az egyszerű felhelyezés után a régi kapcsolóddal már használható is nagyszerű tulajdonsága.

Ezeknél a lámpáknál fokozatosan figyeltek tervezésnél a tökéletes fényeloszlásra. Így egységes fény fogja beborítani a helyiséget, ami köszönhető a kiváló minőségű LED chipeknek.

Jótékony hatás (EyeComfort)

Nem árt szó nélkül elmenni a Philips egy újabb forradalmi technológiája mellett, amit EyeComfortnak neveznek. Ez nem mást takar mint, számos szem egészségének megtartásáért felelős műszaki megoldás. ilyen például, hogy a fényforrás által kibocsátott fény ne legyen káprázó, villogó vagy vibráló. Ez a zavaró látás mellett, hosszú távon a szem roncsolásához vezethet.

A lapos kivitelnek, ami mindösszesen 2,3cm-et jelent, könnyedén beilleszthető alacsony belmagasságú terekbe. És a kifejezetten örömteli hír, hogy kifogástalan ár/érték arányban kaparinthatod meg! Mindenkinek ajánljuk aki, nem szeretne sokat költeni fejlesztésre és műszakilag sem szeretne belebonyolódni az intelligens világításhoz szükséges feltételekbe.

Forrás: PHILIPS

Leave a Reply