Viharlámpa petróleum nélkül az EGLO-tól

A jó öreg petróleumlámpa nagy segítsége volt az embernek a 20. században. Elektromos áram hiányában széles körben használták gyertya helyett. Beüzemeléséhez petróleumra, kanócra és gyufára volt szükséges. Egy átlagos petróleumlámpa fénykibocsátása 37lm volt, ami egy gyertyalángnak felet meg. Ezt forradalmasította meg az EGLO a Bradford család segítségével, a 21. század elvárásainak megfelelően, mégis a múltat idézve.

Egyedi megjelenés, formás küllem. Arculata nem téveszthető össze más lámpákkal. Az igazi Vintage stílust az acél és üveg anyagon kívül a jellemző forma és a kötélből kialakított dekor fogantyú biztosítja, amely egyfajta retro hatást kölcsönöz. Aki meglátja, valami emléket biztos tud hozzáfűzni nagyszülőkről, szülőkről, táborokról, kunyhókról. Remek választás lehet nagyon széles palettán. A hálószobádtól kiindulva a konyhádig megálja a helyét, a házad minden sarkában. Továbbá éttermek, csárdák, szállodák világításaként is tökéletesen funkcionál, visszaidézve a múltat. Asztali és függeszték lámpa formában érhető el, két féle színben, antik ezüst és fekete.

Asztali lámpájának magassága 330mm, szélessége 140mm. Foglalatát tekintve 1xE27, mely maximálisan 60W-os fényforrással használható. Azonban a LED technikának köszönhetően elegendő fényt tud kibocsátani számodra. Petróleum lámpánk asztali változata zsinórkapcsolóval ellátott a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Függeszték vátozatának lámpa magassága 330mm, szélessége 140mm. A maximális belógási magassága 1100mm, melyet megfelelő magasságra állíthatsz a fekete sodronyának köszönhetően. Foglalatot tekintve itt is a jól bevált 1xE27 lett alkalmazva.

A tökéletes hangulat eléréséhez nem kell messzire menni a fényforrások tekintetében sem. Az EGLO ebben is segít a széles fényforrás palettájának köszönhetően. Remek választás lehet LED filament fényforrása, mely 4W teljesítménnyel 220lm fényerőt és 2200K színhőmérsékletet varázsol. Szó szerint helységed meleg fényben fog úszni. (Eglo 11521)

Összegezve mit is tudnék mondani? Az EGLO ismét berobbantotta a múltat, a jelenbe. Pompás külső, megfelelően kivitelezett forma. Megjeleníti számodra a nagyszülők padlásán porosodó, petróleum illatú csodákat, melyet csodálkozva néztél gyermekként. Egy dologra viszont felhívnám a figyelmed! Elfújni nem tudod!

A lámpákat megtekintheted és megvásárolhatod az EGLO bemutatótermeiben és webáruházában.

Forrás: EGLO

Leave a Reply