Megfelelő világítás kültéren? Megoldás Leoni LED reflektor!

A LED reflektorok iparinak hangzó, de minden háztartásban előforduló lámpatestek. Alapvetően nagyobb területek megvilágítására használjuk őket. Garázsok, bejárók vagy éppen kertek éjszakai megvilágítására lehet megoldás. 

Hagyományosan ezek a lámpatestek halogén izzókkal voltak szerelve. Ezek nagy fényerőjű ceruzahalogének voltak. Nagy hátrányuk az volt, hogy nagyon melegedtek, valamint nem bírták a rázkódást. Ezzel szemben a LED alternatívájuk nagyon megbízható és hatékony lámpatest. Alig melegszenek és a rajtuk lévő hűtőborda tovább segíti a hűtést, így garantálva a hosszú élettartamot. Fényhasznosításuk rendkívüli értékekkel bír. A Thorneco egyik legsokoldalúbb kültéri lámpatest családja a Leoni.

Minden egyszerűbb, lakossági fényvető szimmetrikus sugárzási szögű. Ez azt jelenti, hogy minden irányba egyenlően sugároz. Léteznek belőle aszimmetrikus sugárzású fényvetők is, melyek a speciálisabb igények kielégítésére szolgálnak. 

Fényerő!

A fényerő egy kardinális kérdés. Amennyiben nem kiváltunk terméket, hanem egy új kiépítés lesz, úgy az alábbiakat tudjuk javasolni. Garázs elé, kis bejáróhoz elegendő egy 10W-os 1000 lm-es lámpatest. Egy kisebb kert, ami, 100-200 nm-es elegendő egy 20W-os 2000 lm-es. Emellett már egész jól látunk, viszont nincs nappali fény hatása.  Ennél nagyobb területekre alkalmazható a 30 vagy 50W-os, amit a szükséges fényerősség függvényében válasszunk ki!

Nagyon fontos az, hogy ezen reflektorok milyen mértékben kápráztatnak. Ez pontosan azt jelenti, hogy szúró fényük van a pontszerű fényforrás miatt! Javasolt, hogy mindig a fejünk fölött helyezkedjenek el és onnan döntve világítsák meg a területet. Alkalmi megvilágításként használt reflektoroknál növelhetjük az energiahatékonyságot és élettartamot mozgás-, jelenlét- vagy fényérzékelő használatával.

A ThornEco Leoni, nagyon könnyű, masszív és áramvonalas kialakítással és formával rendelkezik.

Négy különböző fényáram csomag, 1000 lm-től 5000 lm-ig választható melyhez az univerzális tartókonzol lehetővé teszi a felületi szerelést. Felfelé vagy lefelé dönthetőek, így ezzel alkalmas garázsok előterének megvilágítására. Avagy éppen hátsókertek vagy nagyobb területek megvilágítására szintén a nagyobb fényáram csomagok ajánlottak!

Használható a „LEONIE PLUG&PLAY MWS” jelenlétérzékelő, amely tartozékként kapható, és szerszám nélkül csatlakoztatható a lámpatesthez.

A Leoni előre kábelezve kerül a csomagolásba, tehát emiatt rendkívül könnyű a szerelése. Ettől függetlenül, a már korábbi cikkünkben is ismertetett Thorneco kábelrendszerrel is kompatibilis.

Az 50 000 h üzemidő, 5 év garancia, az IP65-ös és IK08-as védelem garantálja nekünk, hogy hosszú ideig hasznát vesszük a lámpatestnek. Megfelelő választás akár lakossági, akár kisebb megvilágítás igényű külterek, tárolók vagy járdák megvilágítására is.

A Leoni tipikusan az a termék, melynek ipari és lakossági területen is nagy hasznát vesszük.

Leave a Reply