Karácsonyi ajándék? Ajándékozz minden ízében magyar lámpát!

Tavasszal írtunk nektek arról hogy Máté Bence ihletésével csodálatos lámpák születtek. Mikor, ha nem karácsonykor van a legjobb alkalom egy igazán egyedi kézzel készült lámpatestet adni szeretteinknek!

Mindenek előtt Bence szeretett volna reflektálni a rajongói igényekre így 30 fotót osztott meg amiből a Facebook oldalának követői választhatták ki a nekik legjobban tetsző képeket. A szavazás alapján gyártották le a minta lámpatesteket, melyek esetében Bence legfontosabb elvárása a képek magas minősége. Ennek az elvárásnak minden lámpatest megfelel így jóváhagyásra került. A lámpatest konstrukcióban nem a lámpatesten van a hangsúly, hanem magán a fotón. Prémium minőségű fotókkal díszített asztali lámpatestek, amelyek megvilágítva életre kelnek.

A lámpatest burájának anyaga textil amire prémium nagyfelbontású képeket nyomtattak. A lámpatest E27-es 806lm-es Led körtével együtt kerül értékesítésre.

Nagyon fontos csakis LED fényforrással szabad használni hiszen a nyomtatás nem fog elviselni egy normál izzónál vagy halogén izzónál keletkező hőt. Tíz alaptípusa rendelhető jelenleg amelyek mindegyike más és más képpel van ellátva. Későbbiekben a gyártó elmondása szerint tervezik több típus gyártását.

Igazi magyar gyártás továbbra is!

Mind a lámpatest mind pedig a nyomtatás magyarországi gyártás. Minden egyes lámpatest kézzel készül. Alapvetően a fém vázra kézzel ragasztják rá textil burákat. Ehhez nagy szakértelem szükségeltetik hiszen meg kell húzni az anyagot hogy sima felülete legyen. Vigyázni kell hogy ne húzzák túl az anyagot ugyanis ha ez megtörténik akkor a kép eltorzul.

A lámpatestekre nyugodt szívvel mondhatjuk hogy igazi magyar termék, mind a design mind a grafika valamint a gyártás is magyar.

Bátran ajánljuk a rajongóknak és nem rajongóknak egyaránt hiszen önmagában ha nem ismerjük a Bence munkásságát akkor is ragyogó éke lehet szobánknak egy ilyen asztali lámpa.

Nézzük is mivel lephetjük meg szeretteinket:

Nyári ludak és darvak: A pirkadat első fényeiben darvak hatalmas csapata tűnik elő a ködből egy tó közepén, ahol éjszakájukat töltötték. A tőlünk északabbra költő madarak a leglátványosabb őszi vonulók, akik pár hónapon keresztül, több tízezres csapatokban, Magyarországon táplálkoznak. A családok mindvégig együtt maradnak, és a fiókák szüleiket követve edzik izmaikat az Afrikába vezető úton.

Vihar a tavon: Vízimadár sereg tölti éjszakai pihenőjét a Kiskunsági Nemzeti Parkban, miközben mögöttük villámok cikáznak. A madarak villámfénynél történő fotózása nagy kihívás: hét év alatt mindössze háromszor fordult elő, hogy villámok és madarak egyszerre mutatkoztak előttem

Téli kócsagok: Ahol könnyű halat fogni, ott akár több száz gázlómadár is összegyűlhet egy helyre.

Toll: Sok madár káprázatos pompába öltözteti tollruháját, melynek színtelítettsége a nászidőszak idején csúcsosodik ki. A brazíliai Buraco das Araras egy hatalmas homokkő kráter, a zöldszárnyú arák otthona. Száz méter magas függőleges fala biztonságot nyújt fészkelésükhöz és egyben sok beleesett állatot, például kajmánokat is fogva tart, amelyek hátralevő életüket a kéthektáros, bozóttal benőtt kráterfenéken élik le.

Ürge: A gyermekláncfű magjainak elfogyasztása közben az ürge akaratlanul is elvégzi a növény számára jelentős magok terjesztését. Az ürge Magyarországon mindenfelé elterjedt, gyakori emlősállat volt, azonban a rendszerváltás utolsó harmadában, a farmgazdálkodás háttérbe szorulása miatt megpecsételődött sorsuk: elterjedésük ugyanis összefüggésben állt a tanyasi állatok életével. Mára az egyik legritkább, fokozottan védett emlősünkké vált.

Zsiráf: Zsiráfok csoportja sétál a naplemente előtt a végtelen szavannán. Az éjszaka közeledte számukra nem a pihenés idejét jelenti: ritkán alszanak öt percnél többet egyszerre. Szívizmaik folyamatosan extrém igénybevételnek vannak kitéve, a zsiráfoknak a legmagasabb a vérnyomásuk a föld összes állata közül: 240/180. Hatalmas szívükkel percenként 60 liter vért pumpálnak, egy részét öt méteres magasságba.

Elefánt: Afrikai elefántok üdvözlik egymást a szürkületi fényekben. Az átlagos napi két óra alvással az elefántok a valaha megfigyelt, legkevesebbet alvó emlősök. Ezen kívül 10,4 tonnás súlyával más Guinness rekordért is bejelentkezhetett volna az eddig mért legnehezebb elefántbika.

Gémek pirkadatkor: Gémek és kócsagok álldogálnak a tóparton, amint derengeni kezd a horizont alja.  A szürke gémeknek annyira kifinomultak az érzékszerveik, hogy a sötétben olyan zavaros vízben is meg tudják szigonyozni a halakat, amelyben az ember nappal is alig venné észre őket.

Róka: Fekete István, Vuk c. regényének főszereplőjét úgy tette szerethetővé, hogy közben szakmailag is kifogástalan információkat rejtett el a történetekben. Ennek nyomán Dargay Attila rajzfilmje pedig annyira megelőzte korát, hogy számomra 40 év elteltével is alapműnek számít. Azokon a területeken, ahol a róka találkozik a „simabőrűekkel”, végtelenül félénk állat lévén, több száz méterről elriad tőlük. Ezzel szemben a vadászattól mentes területen élő egyedek rendkívüli módon megszelídülhetnek.

Hangya: Levélvágó hangyák, árnyjátékot játszva, darabokat vágnak ki egy banánfa leveléből, majd a földalatti várukba szállítják. A levélvágó hangyák állkapcsai nemcsak egy sima lemezvágó olló módjára működnek, hanem közben magas frekvencián rezegnek is; így képesek nagyon hatékonyan és gyorsan működni.

Az összes termék egy helyen pedig itt tekinthető meg: Faulux webshop

Leave a Reply