Ismerkedj meg a Thorneco Elsával

Fürdőszoba világítás sok esetben okoz fejtörést a körülmények magas követelményei miatt.  Ebben a helyiségben a lámpatestet gyakran éri pára és a fröccsenő víz, amely próbára teszi a ellenállóságukat. A víz károsíthatja a krómozott felületeket, illetve a LED-eket is. Az IP44-es védettségű lámpatestek azonban ezen körülmények között is tökéletesen üzemelnek, valamint a minimális IP44-es védettség egy alapvető követelmény.

Bár a  Thorneco lámpatestek főleg az irodai és középületi alkalmazásokra lettek kifejlesztve, az ELSA tipikusan az a lámpatest, amely alkalmazható a háztartásokban, illetve az egyéb jellegű épületekben is. Praktikus megoldás a szociális helyiségek vizesblokkjaiban a tükrök felett, hiszen  formában nemcsak elegáns és időtálló, védettsége, fénye és kialakítása tökéletesen alkalmassá teszi erre a feladatra.

Az opál búra vizuális kényelmet és teljesen homogén megvilágítást biztosít számunkra, ezzel a tükör előtt álló egyén az arcát és a tükör előtti területet is tökéletesen látja.

Szerszám nélküli bekötése s a gyors telepítést szolgálja, így a villanyszerelőnek elegendő szinte csak felrögzítenie a lámpatestet. Integrált be/ki kapcsolással rendelkezik, mely az egyszerű kezelhetőséget hivatott megvalósítani, így nincs szükség fali kapcsolóra és a plusz vezetékezés is elhagyható. Ez az utólagos telepítésnél megspórolhatja az átvezetékezés problémáját.

Ezen felül jelenlétérzékelővel szerelt típusok is elérhetőek. Így automatikus kapcsolással is tudjuk használni, növelve a termék praktikusságát. A jelenlétérzékelő akkor is érzékeli a jelenlétet, ha minimális a mozgás, így nem kapcsol ki, mint egy mozgásérzékelő.

Ez különösen akkor jön jól, ha kicsit automatizálni szeretnénk a házunk világítását. Amennyiben ilyen lámpatestet választunk, úgy a fürdőszobába vagy közösségi mosdóba belépve magától felkapcsol a lámpatest. Amikor pedig elhagyjuk a teret, akkor egy kis idő múlva lekapcsol. Ez optimalizálja a fogyasztást és növeli a lámpatest élettartamát.

Elsa méretek:

Két méretben  érhető el, ezek a 600 mm verzió 1200 lm fényárammal, valamint a 450 mm hosszúságú 800 lm fényárammal.  A 450 mm és a 600mm-es verzió a nagyobb tükröket is tökéletesen megvilágítja. Színhőmérsékletben a 3000K és 4000K-es változatok érhetők el.

Diszkrét méreteivel (58x81mm) jól illeszthető a tükör fölé vagy a tükör két oldalára, igy biztosítva az optimális fényt minden felhasználási területen. IP44-es védettségének köszönhetően és 50000h üzemórás élettartamával garancia az időtálló megoldásra.

Forrás Thorn!

Leave a Reply