Homokzat kiemelésére a THORNeco LARA a megfelelő választás

A kültéri fali lámpatestek esetében a megfelelő fényeloszlás biztosítása problémás lehet. Egy hagyományos lencselámpa ugyanis minden irányba, szórtan világít. Mindezen tulajdonságok mellett az épület arculatához való illesztés is problémás lehet, hiszen egy IP54-es vagy IP44-es opál burás lámpatest ugyan biztosítja a funkcionalitást, de közel sem esztétikus. A THORNeco LARA lámpatest erre kínál megoldást. Nagy előnye, hogy az alap lámpatest számos kiegészítővel rendelkezik.

Az alap lámpatest rendelhető fekete és fehér változatban. Továbbá választható számos opcionális díszítő kiegészítő, ezek 5 kivitelben rendelhetőek: keret, ívelt keret, szemhéj, szemhéjrács és rács, 4 elérhető színben: fekete, fehér, ezüst és króm típusban. Ezekkel a kiegészítőkkel kijelenthető, hogy bármilyen világítástechnikai feladatra alkalmas lehet, mind oldalfalra mind pedig mennyezetre szerelve. 

A szemhéjrács vagy a szemhéj a fényt az egyik irányba aszimmetrikusan irányítja. Így alkalmas járdák utak célzott megvilágítására.

IP védettség tekintetében az átlagos lámpatesteknél jobb, IP65-ös védelemmel rendelkezik. Telepíthető olyan helyre is, ahol az eső akár folyamatosan áztatja. 

Mit tud még?

Fényáram tekintetében, három fényáramcsomaggal rendelkezik. Létezik 800lm, 1200lm és 2000lm-ben, mindezt egységesen 4000K-es semleges fehér LED-el szerelve.  Az opál diffúzor biztosítja a homogén, egyáltalán nem kápráztató kijutó fényt.  

Kültéren a lámpatesteink sok esetben akkor kell működjenek, amikor jelen vagyunk, tehát ez gyakran rövidebb időintervallum is. Ennek optimalizálására rendelhetők jelenlét érzékelővel is a LARA család tagjai. Ez a funkció alkalmas lehet nagyforgalmú terek megvilágítására. Robusztus kivitelének és csavaros búra rögzítésének köszönhetően igazán alkalmas lehet lépcsőházak világítására.Ugyan az IK08 nem vandál biztos minősítés, ugyanakkor az ütést kiválóan bírja. A csavaros búra rögzítés mindenképpen megnehezíti bármilyen illetéktelen személy által való hozzáférést.

A középületekben kötelező a biztonsági világítás és egy ilyen lámpatestnél az inverter részének helyezése problémás lehet. Természetesen a Thorneco LARA lámpatest esetében ez gyárilag rendelhető. Ily módon számunkra csak a bekötés feladata marad. A LARA lámpacsalád 3 órás készenléti üzemű akkumulátorral van ellátva. 

A LARA megoldást nyújt, ha egy igazán masszív, időtálló és sokféle feladatra alkalmas lámpatestet keresünk, kültéri fali vagy mennyezeti  szerelésre egyaránt.

Forrás: THORN

Leave a Reply