Philips DIVE süllyesztett IP védett spot lámpák!

A süllyesztett spot lámpák családja mára már egy széleskörben elterjed lámpatípust jelent. Minden fajtája, hatalmas választékban kapható. A Philips is természetesen erősít ebben a szegmensben, mindezt a már megszokott magas minőséggel képviselve!Ismerd meg a DIVE lámpacsaládot, ami azért is érdekes, merthogy spot lámpa, azonban IP65-ös bura besorolásának köszönhetően, akár vizes helyiségekbe is alkalmazható, továbbá akár kültéren is!

Minden DIVE típusú lámpára helytálló állítás, hogy 85mm átmérőjű kör alakú lámpatestek, amik egy 70mm-es kör kivágás után rendkívül egyszerűen integrálható a mennyezet síkjába! Továbbá az is igaz minden DIVE lámpára, hogy mai követelményeknek megfelelően beépített LED fényforrással van ellátva, aminek fényárama 350 Lm egységesen!

A különbség még is megtalálható, ugyanis két csoportra lehet bontani a DIVE spot lámpákat. Az egyik egy hagyományos karakterisztikájú és sugárzási szögű lámpatest, míg a másik egy reflektoros kialakítású. Ez szinte észrevehetetlen kívülről megvizslatva. A hagyományos kialakítású 5W teljesítményű, míg a reflektoros variáns 5,5W teljesítménnyel bír. Lényeges továbbá a színvisszaadás értéke, ami 80. Magyarán a természetes színek 80 százalékba képes visszaadni, ami remek értéknek számít.

Az előbb felsorolt fényáramot és utóbb leírt teljesítményt, mint már megszokhattuk a Philips termékeknél nem kizárólag egysíkúan tudod használni. Minden DIVE lámpa dimmelhető, tehát fényerőszabályzó képessége van. Így, egyfajta hangulatteremtő hatás is elérhető ezekkel a kis lámpatestekkel, ami például egy fürdésnél megalapozza a relaxációs hangulatot!

Tanácsunk:

Azt azért nem árt tudnod, hogy bárhova is tervezel spot lámpás világítást, legtöbb helyre ildomos egy fővilágítást is szerelni. Azonban a fürdő, mosdó, háztartási helyiség, ahova igazán a DIVE lámpákat szánták megfelel. Viszont szimmetrikusan, oda figyelve kell elhelyezni, hogy homogén fény legyen az adott területen.

Ennek a hatásnak viszont visszahatása, ugyanakkor az, hogy a DIVE lámpák irányított fényűek, így azt jelenti, hogy tárgyak, falfelületek kiemelésére is tökéletesen alkalmasak. Evidens, hogy ez is egy alapos átgondolást követel meg.

Különösképp kedvező hír, hogy aki túl sterilnek találná a fehér színű kivitelt, választhat a nikkel színű Dive lámpatestek közül is.

A Philips, a DIVE lámpacsaláddal egy szinte észrevehetetlen, ámbár technikai paraméterei alapján egy különleges kis lámpát alkotott meg. Ami bármilyen otthon hasznos világítási formájának lehet alappillére.

Forrás: PHILIPS

Leave a Reply