Design és hatékonyság, a Philips Magneos lámpáival!

A design és a világítás mindig is kéz a kézben járnak. A Világítástechnika a LED megjelenése előtti korszakában, az ipari világítás és az ipari lámpatestek, elkülönültek a lakosságitól. 

Ma már a technológiai fejlődés okán, születtek olyan megoldások, melyek életképessé és designban is használhatóvá tették az ipari lámpatesteket. Ilyen a LED panel is, amely az ipari és irodai környezetből származik.

A LED panelek napjainkra már a lakosság számára is elérhetők. Alapvetően a kisebb méretű kerek vagy éppen négyszögletes panelek az irodai világításban jellemző mélysugárzók kiváltására lettek kifejlesztve. Manapság a technológia kiforrott és univerzálisan használható lámpatesteket alkottak meg.

Például a minimalista designban nagyon jól használhatóak ezek lámpatestek. Azonban akkor is rendkívül praktikus, ha alacsony belmagasságú helyiségbe kell lámpatesteket választanod. Az alacsony lámpatest magasság diszkréten jelenik meg a mennyezeten. 

A Philips Magneos lámpatestei kerek és négyszögletes verzióban érhetőek el.

Méreteiben 210 mm-es és 279mm-es külső átmérővel rendelkező lámpatestek, megfelelően homogén fényt tudnak biztosítani minden helyiségben.

Gyakorta problémás lehet egy minimalista fekete fehér stílusú bútorzathoz megfelelő lámpatestet választani. A fehér lámpa nem mindig alkalmas a megfelelő design kialakítására. A Philips erre kínál megoldást a fekete lámpáival.

A fekete Magneos panelek éles kontraszttal jelennek meg a mennyezeten, amellyel felhívja magára a figyelmet, nem csak a kisugárzott fényével, hanem önmagával is.

Az 1150lm és 2000lm-es fényáramával, ami lehet 2700K-es vagy 4000K-es színhőmérsékletű, remekül tervezhető teszi a Magneos modelleket.

A panelek nagy előnye, hogy sugárzási szögük miatt homogén módon tudják megvilágítani az adott területet. Legyen szó előtérről vagy akár nappaliról. Alapvetően azt tanácsoljuk, hogy ha LED panelekkel szeretnénk egy szoba világítását megoldani, akkor inkább több lámpatesttel dolgozzunk. Ez nem kimondottan az esztétikai látvány miatt lényeges, hanem azért, hogy a homogén fényt több fényforrással tudjuk elérni. Egy darab nagy központi panel, csak gyengébben megvilágított sarkokat vagy területeket okozhat.

A Magneos paneleknek természetesen nem kizárólag lakossági felhasználásra ajánljuk, hanem megfelelő tervezéssel folyosók és közösségi terek dekoratív megvilágítása is lehet.

Forrás: PHILIPS

Leave a Reply