Fürdőszobai világítás a Rábaluxtól!

A fürdőszobai világítás szempontjából az egyik legösszetettebb helyiség otthonunkban. Nemcsak az esetlegesen kifröccsenő víz, hanem az időszakosan magas páratartalom miatt sem mindegy, milyen lámpát helyezünk fel. A kulcs a megfelelő IP védettségben rejlik! A fürdőszobát különböző zónákra oszthatjuk attól függően, hogy a lámpa milyen közel helyezkedik el a mosdóhoz, zuhanyhoz, kádhoz, azaz a vizes területekhez. Így kell figyelembe venni a biztonsági szempontokat. Általánosságban azonban elmondhatjuk, hogy minimum IP44-es védettségben kell gondolkodni. Ez garantálja, hogy legfeljebb 1 mm átmérőjű tárgyak behatolása ellen, valamint bármilyen irányból fröccsenő víz ellen védett a termék.

Bár a lámpagyártók termékpalettáján sokáig nem kaptak kiemelt szerepet a fürdőszobai változatok, eljött az áttörés ezen a téren is. Ma már számos lehetőséged van megtervezni és megvalósítani álmaid fürdőszobai világítását. Ismerd meg a Rábalux kínálatát, és találd meg a stílusodhoz (és reggeli rutinfolyamataidhoz) legjobban illő lámpákat!

Szeptemberi cikkünkben már említettük, hogy a fekete szín különleges eleganciát és letisztultságot sugároz. Nincs ez máshogy a fürdőszobai modellek esetében sem. Amennyiben tükörmegvilágító/ tükör feletti falilámpát keresel, a Rábalux beépített LED-es JOHN termékcsaládját ajánljuk, melynek 5732-es cikkszámú darabját egyszerű és letisztult formavilág jellemzi, így tökéletesen passzol egy modern vagy minimál stílusú fürdőszobába! A lámpatest szélessége 486mm, magassága 65mm, amihez 930lm fényáram és kellemes 3000K-es, meleg fehér színhőmérséklet társul. Ez egy egytagú mosdóhoz tökéletesen elég, segíti a reggeli rutinfolyamatok (mint például a borotválkozás vagy sminkelés) folyamatainak gyors és precíz elvégzését!

JOHN (5732)

Szintén elegáns és mutatós darab a króm-fekete-opál színkombinációjú HAROLD fürdőszobai világítás, melynek lekerekített sarkú, szögletes, dupla dísztalpa külön említést érdemel. A fémből és műanyagból készült modellt felszerelheted a mosdókagyló feletti tükör közelébe (akár mindkét oldalára, szimmetrikusan) vagy a kád fölé: természetes fehér fénye (4000K) tiszta, modern hatást kelt, továbbá 400lm fényáramértékkel rendelkezik. Természetesen ez is integrált LED-es, melynek fő pozitívumai közé tartozik, hogy akár a teljes termékcsaládot felszerelheted a fürdőszobádban. Van egyes, kettes, hármas és négyes spot típusa, aminek a fényárama arányosan változik!

Következzenek a mennyezeti lámpák.

Ne feledkezzünk meg a mennyezeti lámpákról sem, hisz sokan erre a lámpatípusra helyezik a legnagyobb hangsúlyt – a fürdőszobákban is. A SLAVA külső jegyei, míg a WOLIMIR a különleges funkciói és extrái miatt említésre méltó ebben a kategóriában! Előbbi 3000K színhőmérséklettel és 1170lm fényárammal képes pompázni, sőt inkább ragyogni a különleges búrának és a csillogó effektnek köszönhetően. A fémből készült, fekete lámpatestet fehér akrilbúra egészíti ki, így nagyszerű választás, ha fürdőd világítását egy modern mennyezeti lámpa segítségével szeretnéd megoldani. A WOLIMIR fürdőszobai lámpát azoknak ajánljuk, akik sokoldalú, extra funkciókkal felszerelt mennyezeti lámpát szeretnének modern fürdőszobájukba. A modell fényereje tetszés szerint szabályozható távirányítóval, és a színhőmérséklete is állítható 3000-6000K közötti spektrumon. Ha ez még mindig nem lenne elég, beállíthatunk rajta RGB világítást is, azaz váltogathatjuk a színeket. További extrái közé tartozik a memória funkció, az időzítő, valamint az éjszakai funkció. Mindezeket fali kapcsolóval, illetve táviránytó segítségével tudod állítani.

Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor lapozd fel a RÁBALUX online katalógusát és ismerd meg a többi fürdőszobai lámpát is! Továbbá kövesd a Facebook platformjukat is!

Forrás: RÁBALUX

Leave a Reply