Csarnokvilágítás a masszív Borissal!

A csarnokvilágítás esetében több különböző területet kell megkülönböztetni. Nem mindegy ugyanis a csarnok belmagassága, illetve a csarnokban folyó munka jellege. Nemcsak fényben, de alkalmazhatóságban is többféle lámpatest jöhet szóba. Nagyobb magasságokban, jellemzően 5-6 m felett már a por- és páramentes lámpatestek nem elegendőket, és szükséges megfelelő csarnokvilágítókat használni.  A Thorneco kínálatában nyilvánvalóan erre is találsz megoldást.

Az átlagos csarnokvilágítók, nagy fényáramú lámpatestek, melyek nagy magasságból is megfelelő fényt képesek biztosítani. Természetesen a nagy fényáram miatt több olyan hátránya is akad, amelyekkel számolnod kell, mint például a túlvilágítás.

Azonban ezek a hátrányok megszűnnek, amennyiben megfelelő magasságban helyezed el a lámpatesteket.  Ezek a tulajdonságok például a pontszerű, nagy fényáramú fényforrás, amely alacsony magasságban a kápráztatás mellett még egyenletlenül eloszló fényt is hoz létre.

A csarnokvilágítók alacsony raktárakban nem optimálisak. Azokba a helyiségekbe sávos világítási rendszerek javasoltak vagy a por- és páramentesek. Erre a feladatra, a Thorneco Julie lehet alkalmas. (előző cikk belinkelése)

Thorneco BORIS

A lámpatest használható bármilyen belmagasságú csarnok megvilágítására. Egy hagyományos világítási megoldás cseréjével a Boris  több mint 50 % -os energiamegtakarítást eredményezhet.

A BORIS-hoz könnyen applikálható PLUG & PLAY mikrohullámú érzékelő, így a jelenlét és a nappali fény érzékelésére még hatékonyabbá teszi a lámpatestet. Mindig csak a szükséges időben és mennyiségben világít, ezzel bíztosítva a fogyasztás minimalizálását.

A lámpatest 4 féle fényáramcsomaggal rendelhető,  13000lm-től egészen 30000lm-ig. A 4000K-es színhőmérséklet mellett, az Ra80-as színvisszaadása biztosítja az ideális fényt. A lámpatest passzív hűtéssel rendelkezik, így a lencsét körbeölelő rácsszerkezet között áramló levegő vonja el a lámpatestről a meleget. Így biztosítva a lámpatest 50000h élettartamát.

Függesztési lehetősége, a lámpatest hátán elhelyezett gyűrűvel oldható meg. Az IK08-as ütésállóság mellett, IP65-ös védelemmel rendelkezik. Ezekkel együtt biztosított az 5 év garancia, mely nem csak az élettartamra, he nem a fényáram mennyiségére is vonatkozik!  A szerelést a következő rövid kis videó szemlélteti:

A Boris alkalmas minden nagy belmagasságú és nagy területű csarnok megvilágítására, legyen szó egyszerű raktározásról ahol 100 lux az igény avagy olyan létesítmény, ahol összeszerelés folyik és kötelező az 500 lux fény.

Megfelelő tervezéssel a Boris hatékony és fényes partnere lehet a csarnokok megvilágításban!

Forrás: Thorn

Leave a Reply