Üveglámpa Rábalux módra!

A Világítástechnikában az első lényeges stíluselem, ami a kezdetekkor megjelent a fényforrás után, az az üveg lámpa. Mára a kiforrott üveg-technológiáknak és különböző stílusirányzatoknak köszönhetően elemi szegmens minden gyártó palettáján!

Az üveg amellett, hogy időtálló és divatos belsőépítészeti alapanyag, rengeteg lehetőséget rejt magában. Könnyű alakíthatósága miatt jóformán végtelen forma- és színkombinációval működhet, így bármilyen lakótérbe könnyedén beilleszthető. Legyen szó a minimál, modern, indusztriális vagy akár klasszikus stílus szerelmeseiről, az üveglámpák között mindenki megtalálja az otthonához legjobban passzoló darabokat. A Rábalux katalógus kínálatában számtalan üvegből készült termékcsalád található, melyek közül négyet most be is mutatunk!

Kezdjük egy olyan családdal, amit érintőlegesen említettünk már előző cikkünkben, ami a MIROSLAW! Az előző témakörben fekete színe miatt került előtérbe, azonban muszáj megemlítenünk itt is, hiszen amellett, hogy üvegből készült, nem túl hivalkodó külseje bármilyen korosztályhoz és stílushoz szépen idomul. Hármas függesztéke és fali lámpája tökéletes összhangban működik együtt, a lámpatest ráadásul fekete és szatin króm színben is kapható!

Mint mindenben, így a lámpák terén is időről időre visszatérnek egyes stílusjegyek. Reneszánszát élik a színes, klasszikus motívumú üveg lámpák. Ilyen egy titkos favoritunk, az AZURINE család. A csavart mintás üveg egy nagyon kellemes kék színnel lett párosítva, amit az aranyszínű mennyezetrózsa és függeszték még különlegesebbé varázsol. Evidens, hogy a Rábalux gondolt a letisztultabb enteriőrök kedvelőire is, így jött létre a SHEILA termékcsalád, melynek tagjait ízléses, aranyszínű függeszték és hosszúkás, a víz hullámzását idéző henger alakú üvegbúra jellemzi. A kék szín helyett itt a füstszín dominál, így tökéletes kiegészítője lehet nappalinknak, étkezőnknek vagy akár hálószobánknak.

Végezetül, milyen típussal zárnánk, ha nem egy vagány, fiatalos, modern lámpával? Ez a Rábalux kínálatában például a DONATI. Ezen termékcsaládnál is megjelenik az arany szín a függeszték és a mennyezetrózsa esetében, tökéletesen kiegészítve a letisztult eleganciát sugárzó, füstszínű üvegbúrát. A DONATI termékcsalád szeptemberben debütált új tagjai már króm színben tündökölnek, melyek sötét árnyalatú, füstös búrái alól sejtelmesen szűrődik ki a fény.

A cikkben szereplő lámpák egytől egyig E27-es foglalattal vannak szerelve, így nagy mozgástered van fényforrást választani hozzájuk. Ha felkeltettük az érdeklődésed, nézz körbe az új Rábalux katalógusban, és találd meg az álomotthonodhoz tökéletesen illő üveg lámpát!

Nézd meg az online katalógusokat és kövesd Facebook oldalukat!

Forrás: Rábalux

Üveglámpa Rábalux módra!” bejegyzéshez ozzászólás

Leave a Reply