A mélysugárzó, aki túl sokat tudott. Thorneco AMY

A mélysugárzók azon termékek  a Világítástechnikában, amelyek sokoldalún felhasználhatók voltak. Használható folyosókra, recepciókra várótermekbe. Iskola folyosóira vagy irodák közösségi tereikben.

Ma már a hagyományos mélysugárzók kivétel nélkül megszűntek, az elavult 1 × 18 W, 1 × 26 W, 2 × 18 W vagy 2 × 26 W teljesítményű kompakt fénycsöves lámpatestek helyére Led lámpatestek kerültek.

A mélysugárzó kiváltások egy része Led panelekkel történt, amely a kerek és négyszögletes verziókkal síkban helyezkedik el a mennyezettel. A mélysugárzóknak megvan a maga szerepe és helye, amennyiben a hagyományos lámpatestek kiváltására keresünk megoldást úgy hogy a lámpatest kivágását nem szeretnénk módosítani úgy a Thorneco Amy lámpatest lesz a megoldás számunkra. Ez a lámpatest család 100, 150 és 200 – 240 mm kivágással elérhető. Ehez társul a 700 – 2000 lumen, melynek hatásfoka jobb, mint 100lm/W és IP44-es védettség. Így akár a szociális helyiségek, mint például mosdók WC-k világítása is lehet.

Többet tud:

Amiben többet tud, mint társai az pedig nem más mint a  három színhőmérséklet egy termékben, melyben egyszerűen kiválasztható  a 3000 K meleg fehér 3500 K vagy 4000 K semleges fehér változat.

Ez optimális egy projekt tervezésekor, hiszen a megtervezett mennyiséget elegendő megrendelni és a helyszínen kiválasztani a megfelelő színhőmérsékletet. Ugyan irodai felhasználásban 4000K az elfogadott és általános, de egy étkezőben már használhatunk 3000K-es fényt.

Könnyű, gyors és szerszám nélküli telepítés a külső csatlakozónak köszönhetően. A rugós 4 pólusú csatlakozó  gyors kábelrögzítést biztosít, és könnyen tudjuk sorolni a lámpatestet.

Az AMY mélysugárzó típusok dimmelhetőek és a nagyobb gyártók fényerőszabályzóival megfelelők. Ez nagy előny, ha szeretnénk, a helyiség fényét visszavenni legyen szó egy közösségi területről vagy egy recepció éjszakai halvány megvilágításáról. Az AMY Mindezekre tökéletesen alkalmas.

A vészvilágítási funkciók elérhetők a lámpatesthez. A Just Emergency Plug & Play E3 KIT készlettel használható, 3 órás vészhelyzeti működéshez. Nagyon fontos alkatrész ugyanis nem szükséges a lámpatest elektronikájába belenyúlnunk szerelés nélkül Plug & Play módon gyorsan tudjuk összeszerelni az inverteres lámpatesteket. Így akár a későbbi kivitelezés során a rossz helyre épített lámpatestek helye módosítható.

Mint láthatjuk az AMY az IP44-nek a CCT színhőmérsékletnek köszönhetően bármire alkalmas, az pedig hogy még szabályozható is csak tovább szélesíti érdemeit.

Nézd meg a videot róla:

Forrás: Thorn

Leave a Reply