Megfelelő iroda világítás? Schrack Trinity SELENA LED!

Manapság minden iroda alapfelszereltsége közé tartoznak a laptopok, és a különböző asztali gépek. Az MSZ EN 12464-1 szerint, a számítógépes munkahelyek esetében UGR19-es káprázás korlátozottsági értékkel vagy annál alacsonyabbal kell rendelkeznie a  lámpatestnek.

Amennyiben ez az érték magasabb, úgy a lámpa nagy valószínűséggel kápráztatni fog. A hagyományos technológiában, a DP (dupla parabola) tükrös és rácsos lámpatestek számítottak káprázás korlátozott lámpatesteknek. Manapság, ezt a LED panelek esetében, a bura mikroprizmásításával érik el. Viszont a LED Panelek egyik különleges fajtája, a tükröst utánzó, süllyesztett LED egységekkel szerelt, rácsos lámpatestek.

SELENA LED

A Schrack Trinity SELENA LED matt fehér ,tükrös termékcsalád UGR17-es értékkel rendelkezik, így máris megüti a mércét irodai világításnak!

A raszterekre bontott LED megvilágítás és a hozzá tartozó tükrök tökéletesen teljesítik a megvilágítandó felület fénytechnikai igényét. Megfelelő tervezéssel az 500 lux homogén fényt képes biztosítani. Oldal irányból, a számítógép mellett ülve nem látunk rá a fényforrásra, így nem kápráztatja szemünket.

A matt fehér tükörrel rendelkező lámpatest, tökéletes és elegáns kiváltója a hagyományos irodai tükrös rácsos lámpatesteknek. 

A süllyesztett lámpacsalád, az általános 1200x300mm-es és 600x600mm-es raszterbordába illeszkedő méretben rendelhető. 

Amennyiben a kialakítandó mennyezet összefüggő gipszkarton, úgy ezek a lámpatestek önmagukban nem illeszthetőek be. Ebben az esetben saját beépítőkerettel könnyedén rögzíthetőek.

A lámpatestek hatékonysága közel 100lm/w-os. 3000 és 4000K-es színhőmérsékletben választhatóak. 

Természetesen egy irodakomplexumban nem csak irodák találhatóak. A folyosókon és a közösségi terekben a világítási szint szabvány szerint is kisebb értékű kell legyen. Továbbá a káprázás korlátozottsági értéket sem kell olyan szigorúan vennünk.

Ide tökéletes megoldások lehetnek a Schrack Trinity mélysugárzók vagy a SELENA lámpacsalád tagjainak, nem UGR19-es változatai. Ezek egyszerű opál előlappal ellátott lámpatestek.

A SELENA OP lámpatestek gyakorlatilag ugyanazt tudják produkálni, mint a profibb tükrös társai, de nem javasoltak számítógépes környezetbe. 

A speciális, német szabványú állmennyezetekhez igazodó,  625×625-ös méret is elérhető, ha arra van szükség. Emellett praktikus előnyük lehet a DALI szabályzás lehetősége, amellyel számos energiahatékonyságot növelő funkcióval láthatjuk el a világításunkat.

A Schrack Trinity SELENA lámpacsalád minden irodai és irodaházakban előforduló világítási feladatra alkalmas, mindezt csúcsminőségben!

Leave a Reply