Játék az élet: Schrack Trinity labdavédett lámpatestek

A tornatermek világítása sok esetben fejtörést okoz a fentartóknak. Magára a sport világításra többféle lehetőségünk van, de mindenképpen oda kell figyelni egy fontos tényezőre, ami nem más mint  a labda. A labda egy olyan veszélyforrás a lámpatestre nézve, amely egycsapásra tönkre is teheti.  A labda ütése nem csak magát a lámpatestet törheti el, hanem a benne lévő felfogatásokat is kilazíthatja és akár kiszakíthatja.

Mindemellett a fényáram is fontos tényező. Gyakorta nagy magasságokból kell megvilágítanunk akár a szabvány szerinti 500 lux-szal vagy ettől eltérően, de mindenképp nagy fénnyel. Ilyen esetekben lehet használni csarnokvilágítót, vagy por és páramenetes lámpatest vagy tükrös lámpatest.

Emiatt feltétlenül olyan világítást kell alkalmazni, melynek ütésállósági védettsége IK10, tehát kibírja a labdával való komolyabb ütközést is. Ezt elérhetjük úgy, hogy por páramentes lámpatesteket alkalmazunk tornatermi ráccsal. Ez egy acél rács, mellyel az ütés ellen tökéletesen védjük lámpatestünket.

Ez egy egyszerű és költséghatékony megoldás, azonban a lámpatest meghibásodik akkor nehézkesebb a szerelés a rács miatt. A másik lehetőségünk az olyan lámpatestek alkalmazása, mint a Schrack SPORT LED.

Schrack Sport LED

Ez a lámpatest egy optimális fényeloszlást biztosító, megerősített labdavédett tükörrel ellátott lámpatest.

Két típusa rendelhető, a mennyezet kialakításától függően választhatunk süllyesztett és falon kívüli verzióban. Mennyezeti típusból 5625lm/11441lm/22788/lm rendelhető mellyel akár 8-10 fm-es magasságban is gond nélkül tervezhetünk világítást.

Süllyesztett változatból 5680lm/11870lm rendelhető.  Süllyesztett változat ritkábban szokott kelleni hiszen a megfelelő mennyezet kialakítása sok esetben drágább lenne, mint reális.

A lámpatestek -20 tól +50 fokig terjedő környezeti hőmérsékletet viselnek el. A DALI-s szabályzási lehetőség egy olyan extra, amellyel energiamegtakarítást érhetünk el.

Nem kizárólag fényerőszabályzásra jó, hanem akár beépített érzékelőkkel többféle lehetőségünk van. Választhatunk fényérzékelőt mellyel a tornaterembe bejutó normál fényt egészíthetjük ki.

Továbbá ezek mellett, akár területekre is bonthatjuk a világítást. Azaz világítási képekre oszthatjuk. Ezzel kiemelt területeket hozhatunk létre, míg a többi részen egy kisebb, háttérvilágítással láthatjuk el az adott területet akár este is.

A Schrack SARW LED lámpatestek tökéletesen alkalmasak ezen világítási feladatok ellátására.

Nézze meg a termékeket itt: Schrack.hu

Leave a Reply