A Thorneco FRED lámpatestek minden helyzetre tökéletesek!

Ahogy már előző cikkünkben (hivatkozás rá) is említettünk a Thorn mindigis szeret többet nyújtani, mint az átlag. A Thorneco FRED lámpatest is gondolhatnánk, hogy csak egy sima spot lámpatest. Ezzel szemben pedig, tűzálló és IP65-ös védettségű. Teljesen tűzálló 30, 60 és 90 perces mennyezetben szerelve.  Ideális olyan helyiségekbe is amelyeknél ez a tulajdonság fontos, amit a tűzoltóság vagy katasztrófavédelem írhat elő. Olyan helyeken ahol a világítás szerepe kiemelkedő fontossággal bír. 

A FRED könnyen variálható.

A lámpatest könnyen cserélhető kerettel van szerelve. A lehetőségek a fehér, a króm, szatén króm vagy bronz variánsokból áll.

A Thorneco FRED lámpatestek 550lm-es 4000K-es és meleg fehér 3000K-es változatban rendelhetőek.

A lámpatesthez többféle optika is opcionális. Itt mutatkozik meg a FRED egyik nagy előnye és többlet tulajdonsága. Teljes mértékben helyszínre és személyes elvárásokra szabható.

Spotok között ugyanis nagyon ritka, hogy cserélhető lencsével rendelkezzen. A Thorn viszont ebben a családban számos sugárzási szögű lencsével kínálja a lámpatesteket. 

Választhatunk 38 °-os lencsét, ami az általános spotok sugárzási szögéhez illeszkedik és megszokott feladatokra alkalmasak. Ezek mellett a 24 °/45 °-os szimmetrikus fényeloszlású lencsékkel, szélesebb vagy szűkebb kiemeléseket hozhatunk létre. Továbbá egy rendkívül problémás feladatra is megoldást képes szolgáltatni. Ez nem más, mint a falmosás. Ezekre kevés lámpatest alkalmas és a TJOReco lámpák, kifejezetten falmosásra alkalmas fényeloszlású 15 °-os falmosó optikával rendelkeznek, ami képes megoldani ezt a kihívást is.

A LED lámpatestek esetében gyakori hibajelenség, hogy a szerelvénygyártók, LED szabályzóival nem kompatibilisek a lámpatestek. Ez egy Thorneco FRED lámpatesttel ez nem fordulhat elő, hiszen beépített LED-illesztőprogram, amely a legtöbb élvonalbeli gyártó fényerő-szabályozó kapcsolóival használhatóak.

A FRED lámpatesteket alkalmazhatjuk fürdőszobában, kültéren vagy bármilyen vizes helyiségben az IP65-nek köszönhetően.

Mindemellett kiemelési feladatokra is ideális. mivelhogy a választható fényeloszlású lencséknek köszönhetően például, egy szobrot vagy egy nagyobb vitrint is meg tudunk világítani fentről. 

Azonban praktikus megoldás lehet kültéren a stablon deszkába épített falmosó megvilágítás alkalmazása, mellyel homlokzatvilágításunk igazán egyedi vizuális élmény lehet.

Egyszóval, egy univerzális spotlámpa, ami nagyjából minden területen alkalmazható, legyen az akár kültér vagy akár beltér.

További információ: https://thorn-eco.com/en/products/fred/

Leave a Reply