THORN, a méltán híres lámpagyártó!

A Thorn története majdnem 100 évvel a múltba nyúlik vissza. 1928-ban az osztrák származású, bécsi Jules Thorn úr Londonban megalapította az Electric Lamp Service Company nevű vállalatot. Később 1932-ben Izzólámpák gyártásával kezdődött meg a Thorn fényforrásgyártása.

A THORN múltja:

Európában a Thorn volt az első vállalat, amely megkezdte a fénycsövek tömeggyártását.  A Thorn presztízséről mi sem tanúskodik jobban, mint hogy 1967-ben a forgalomba kerülése előtt 10 évvel, kifejlesztette a nagynyomású nátriumlámpát. A Thorn életpályája során talán a legizgalmasabb esemény, amikor a THORN Lighting a Zumtobel vállalatcsoport tagja lesz 2000-ben. A két cég egyesülésével Európa legnagyobb piaci részesedésével bíró Világítástechnikai vállalata jött létre.

A cég mindig is nagytudású és a műszaki és minőségi színvonalat szem előtt tartva volt a világelsők között. Azzal, hogy a Zumtobel csoport része lett, nem beolvadt valamibe, hanem a szakmai tapasztalataival járul a Zumtobel vállalatéhoz. Így téve a Zumtobel Group-ot a világelső Világítástechnikai cégcsoporttá.

A Zumtobel maga is a profi csúcskategóriás megoldások híve. Ma a Thorn szellemiségében tovább él az egyediség és hogy valami többet adjanak, mint a többiek.

THORNeco család

A THORNeco családjuk nem kizárólag egy másik piaci szegmensre összpontosít és így minden területen megfelelő minőségű terméket kínál. Abban a szegmensben próbál újat is mutatni, többet adni.

Az ár érték arányban kiváló termékcsoport 50000h-s élettartamú és 5 év garanciás termékei megfelelően képviselik a Thorn márkát.

A lámpatestek egy részénél (ezeket a következő cikkeinkben bemutatjuk) a Vario megoldás elérhető. A Vario egy kereskedő és vásárló barát megoldás. Hiszen egy kapcsoló segítségével állíthatjuk be a színhőmérsékletet a lámpatesten. Amelyet később meg is változtathatunk. Ugyan ez nem egy Okos technológiás megoldás, de nagyban megkönnyíti egy épület kivitelezését, hiszen más-más szereppel rendelkező helyiségre elegendő ugyanazt a lámpatestet megvásárolnunk és szereléskor is elegendő beállítanunk.

A lámpacsaládok egy része elérhető mozgás- és fényérzékelővel, valamint inverteres változatban is. Ezek ugyan sok gyártónál kaphatóak, azonban egy por és páramentes lámpatest mozgásérzékelővel már kifejezetten ritkább. Ez pedig nagyon jól jöhet, amikor egy mélygarázs világítását optimalizáljuk LED-ekkel. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyobb gyártónál is milyen gondos lehet egy tartalékvilágítással ellátott lámpatest kiválasztása.

A THORNeco megoldást nyújt nekünk egy épület minden területére. Kültéri talajvilágítókon keresztül, a beltéri panelekig vagy por és páramentes lámpatestekig. További cikkeinkben végig nézzük a termékcsaládokat. Addig is nézzétek meg az alábbi bemutatkozó videójukat.

Forrás: ZUMBTOBEL GROUP

Leave a Reply