Haladj a korral a kerti világításban is!

Az első Philips HUE cikket követően, úgy, hogy már a rendszer működését és egységét ismered, lássunk egy bizonyos lámpacsaládot. Ez nem más, mint a kültéri Lily lámpakollekció. Mivel itt a szezonja, így ezzel kezdjük a HUE lámpák bemutatását.

Kevés lámpagyártó mondhatja el magáról, hogy kültéri lámpák kategóriájában is létezik okos világításba illő lámpatestje. Szerencsére a HUE megadja mindezt, a már ismert prémium minőségben! A Lily egy kiemelő világítás kültérre. Ennek a lámpatípusnak az ismérve, hogy a lámpa által kibocsájtott fénye egy bizonyos tárgyat, vagy homlokzatot kíván megvilágítani. Azonban a növények megvilágításával is különleges optikai eredmény érhető el!

A Lily lámpatesteken, természetesen nem a design oltárán áldoztak a legtöbbet, azonban így sikerült, egy kategóriájában igencsak csinos darabot megalkotni. Fekete színben kapható, és két féle méretben és mondani se szükséges, de IP védelemmel ellátva! A kicsi Lilyből van egy 3-as szett tápegységgel elosztóval toldókábellel. Létezik olyan egyes szett is, hogy szintén táppal, elosztóval és toldókábellel van ellátva. A kisebbik, 8W-os teljesítménye 650Lm fényárammal, míg a nagyobbik, 8W és 1200Lm-re képes. Az XL-es verzió, akár 4-5m-es fák megvilágítására is alkalmas. A Lily XL csak táp nélkül kapható. Persze, ahogy az összes HUE lámpára, erre is igazak az intelligens világítási jelzők, amelyekről már olvashattál egy összefoglaló cikkben.

Bridge eszköz szükséges hozzá, de így akár, egy nagy méretű kert esetében, 50db eszközt is rácsatlakoztathatsz. Egy ilyen rendszerrel, ami 16millió színt képes kikeverni, fehérnek is számtalan árnyalatával és fényerejével, tulajdonképpen határ nélkül tudod paraméterezni a kerti világításodat.

Szerelés, felhasználás:

Szerelési oldalról, végtelen egyszerű dolgod lesz! A LowVolt technológia segítségével, mindösszesen annyi dolgod lesz, hogy a tápkábelt csatlakoztasd egy aljzathoz. Ezt követően a már előbb említett technológiának hála, a bővítése is egy egyszerű T-csatlakozó használatával megoldható. Tápegységből is két féle kapható. A 40W-os táptól 35m-re, a 100W-nál 2*30m-re lehet elvinni a tápkábelt. Illetve a Bridge, vagy az első kültéri lámpához legközelebb lévő beltéri lámpa között 8m legyen a jeltovábbítás miatt. Utána a kültéri lámpák között 15-20m lehet.

Ezen felül a lámpákat kéttípusú telepítéssel tudod rögzíteni. Az egyik, hogy kapsz egy kis merev talpat, amire rá tudod ültetni a lámpatestet, így földre vagy falfelületre tudod rögzíteni. A másik pedig, hogy van egy hosszú merev leszúrható tüske, amit le tudsz szúrni a talajba. Ezt a környezet fogja meghatározni.

A Lily családdal, olyan vizuális élmény érhető el kertedben, ami mással szinte lehetetlen. Intelligens hangvezérléssel vagy képes az adott alkalomhoz illő fényeket és intenzitást létrehozni. Mi több, előre beprogramozott játékfényeket tudsz beállítani, akár minden napra. A minőségre pedig a biztosíték, hogy a Philips HUE Lily lámpákra 2 év gyártói garancia vonatkozik.

Forrás: Philips

Haladj a korral a kerti világításban is!” bejegyzéshez ozzászólás

Leave a Reply