Hogyan használjuk a kiemelő világítást?

Otthonodban a fény szerepe túlnő azon, hogy csak a látás szolgálatát elégítse ki! Ennek alapvető funkcionalitása, a tárgyak és területek megvilágítása. A kiemelő világítást egy tárgy vagy felület környezetéből való kiemelésére használhatod. Amennyiben ilyen megoldással élsz, egyedi hatást fogsz elérni egy fényben „úszó” tárggyal. A kiemelő világításokat használhatod például egy kép vagy szobor kiemelése, ugyanakkor egy kirakat megvilágítása is ebben a formában a leghatásosabb.

A kiemelés egy adott, szűk területre irányított fénnyel valósul meg. Az előző cikkünkben már bemutatott sodronyrendszerrel vagy sínes rendszerrel ellentétben, nem ilyen struktúrában kell kezelnünk, hanem különálló lámpatestekként.

Az SLV Display lámpatestei számos megoldást kínálnak a kiemelő világítás megvalósításához!

Fontos szempont, hogy ez esetben a lámpatestek egyszerű és letisztult struktúrájúak legyenek. Ne ragadja el a fókuszt a kiemelt tárgyról, tehát kevésbé feltűnő méretű és színű legyen. Azonban ügyelj rá, hogy minőségi és professzionális hatást keltsen.

Az SLV Display lámpacsalád kínálatában egyszerű, kompakt és karcsú tervezésűek. Így a telepítésüket követően, diszkréten és tökéletesen világítják meg az adott tárgyat, felületet.

Karos rögzítésüknek köszönhetően, több tengelyen van lehetőséged beállítani fényüket úgy, hogy az a kívánt helyre vetüljön. A lámpatestek nagy részénél a rögzítési mód egy satu jellegű szorító. Ezzel a bútorzat szélére rögzíthetjük vagy akár közvetlenül a képkeretre, ha kialakítása engedi és nem képvisel nagy értéket.

Sugárzási szög tekintetében választhatunk 50 fokos integrált LED-es vagy retrofit LED-es verziók között. A retrofit LED azért célszerű, mert így több gyártó kínálatából választhatunk bele fényforrást. Továbbá létezik 10, 36 esetleg 60 fokos izzó a megvilágítandó felülethez mérten. Természetesen az SLV-nek is kiváló minőségű az izzó szortimentje, így bátran válassz hozzá a lámpáid mellé!

Mindemellett kiemelkedően fontos, hogy egy művészi festmény, valamint egy ruhadarab esetében a színvisszaadás tökéletes legyen. Tulajdonképpen így kapod meg a természetes és valódi színét annak a tárgynak, amit szeretnél megvilágítani. A retrofit LED-es lámpa, erre is megoldást kínál, ugyanis már elérhető a CRI 90-es vagy még magasabb értékű fényforrás is.

Tárgyakat és felületeket, nem csak beltéren emelhetsz ki. Gyakran szükségünk lehet kültéri professzionális kiemelésre, legyen az egy növény vagy akár egy szobor. Az SLV erre is gondolt IP65-ös DISPLAY lámpatesttel, így a továbbiakban ez sem jelenthet már problémát.

Összességében, a kiemelő világítás megvalósítása egyszerűnek tűnik, és az SLV DISPLAY lámpatesteivel az is lesz! Az SLV-nél ebben a lámpakategóriában is hamar megtalálhatod az általad kigondolt, világítást megvalósító terméket.

Nézd és vásárold meg a SCHRACK webshopban.

Leave a Reply