Okos világítás? Az SLV rendszere élen jár ebben!

Amennyiben a Világítástechnika területén kutakodsz, gyakran szembe jön Veled az okos világítás fogalma. Mit jelent ez? Mitől lesz egy lámpa vagy egy világítástechnikai termék okos? Ebben a kontextusban arra kell gondolj, hogy a lámpatest, LED szalag vagy izzó könnyen vezérelhető távolról! Továbbá nem kizárólag csak távirányítóval, hanem akár egy alkalmazás segítségével a tabletedről vagy mobiltelefonodról is. A színvezérelhető lámpatesteken kívül ide tartoznak az egyszerűbb fényerőszabályzással bíró világítási formák, amelyet a már említett módon is kezelhetsz.

Az okos világítások alkalmazáson keresztüli vezérlése szinte végtelen új lehetőséget biztosít számodra. A már megszokott kényelmi szempontok mellett, ez lehet akár hangulatvilágítás vagy ébresztő funkció is.

Abban az esetben, ha megbízható rendszert keresel, lapozd fel az SLV szortimentjét. Az SLV-nél meg fogod találni az összes vezérlési elemet, amelyre szükségesed lesz egy ilyen világítás kialakításhoz.

Kínálatukban számos vezérlési rendszer elérhető, ilyen a Kelvin Control, Colour Control és VALETO SMART HOME System. Az alábbiakban sorra vesszük mindegyiket.

Kelvin Kontrol:

Ez a típusú rendszer az SLV kínálatában azon eszközöket és lámpatesteket jelenti, amelyek esetében kizárólag a fény színhőmérséklete módosítható. Ilyenkor 2700K-től 6500K-ig tudod változtatni a fényforrás színének melegségét.

A LIPSY lámpatestek különlegessége, hogy Master és „Slave” verzióban érhetőek el. A különbség, hogy a „Master” lámpatestek, a „Slave”-vel szemben tartalmazzák a távirányítót. A „Slave” lámpatestek kompatibilisek a 470680-as számú fali vezérlővel. A 470675-ös Bluetooth modul, fali panelbe történő beépítése esetén, képes az IOS, Android vagy a Windows alapú okos eszközökön keresztül vezérelni a fényforrásokat.

A többi gyártóhoz képest mindenképp különlegesség az az eszköz, mellyel a vezérlést szétválaszthatjuk. Ezzel azt érjük el, hogy a fényerőt és a színhőmérsékletet külön tudjuk vezérelni. Ezt nevezhetjük az alap verziónak az okosvilágítások közül az SLV gyártónál.

Colour Control:

Ez az a rendszer, amire legtöbben asszociálnak az okosvilágítás hallatán. Hiszen magábann foglalja a színvezérelhető és távirányítható lámpatesteket és LED szalag rendszereket. A LIPSY lámpatesthez képest, itt már RGB LED szalagot is találsz a kínálatban. A rendszerrel kompatibilis a már említett vezérlő és Bluetooth kiegészítő is, továbbá itt már Wi-fi „repeater”-rel, azaz erősítővel is kiegészítheted a rendszeredet.

Az SLV termékei közül nagy biztonságban válogathatsz ebben a kategóriában is, hiszen hosszú évek óta élenjáró technológiát képviselnek.

Valeto Smart Home:

A Valeto rendszer az eddigi rendszerek továbbfejlesztett változataként jelent meg. A világítástechnikán tovább lépve itt már lehetőséged van különböző érzékelőket is integrálni a Valeto rendszerbe. Ilyen például egy füstérzékelő. Ennek köszönhetően ez a csúcstechnológiás megoldás képes akár más okos rendszerhez is csatlakozni.

Természetesen egy nagyobb rendszer esetén, ahol nagy számban fordul elő vezérelt eszköz, kérj szakmai segítséget akár az SLV forgalmazóitól, például a SCHRACK TECNHIK-től! Ez azért is javasolt, mivel nagyon széles spektrumon mozog a beépíthető egységek száma, így ehhez már szakember szükségeltetik.

Az SLV, a német precizitást képviselve – amit az 5 év garancia is biztosít – egy hosszútávon működő prémium minőségű rendszer. Ne tévesszenek meg az olcsó árkategóriájú, kétes származású világítástechnikai rendszerek, mert ezek soha nem lesznek képesek felmutatni ezt a variabilitást és minőséget!

További információ és terméklista:

www.schrack.hu

Leave a Reply