LUCHIANTE – GLITTER RING kristálycsillár

A kristálycsillárok ma is reneszánszukat élik, noha barokkos pompájukat a kortárs alkotások már elhagyták. A mai, modern és egyedi gyártású kristálycsillárok a presztízs értékű, csillogó eleganciájuk megőrzése mellett már egy letisztultabb vonalat képviselnek. Ezeknél főként az art deco stílusirányzat geometrikus jegyei különösen népszerűek.

A NeoGlass Kft. által gyártott Luchiante kristálycsillár család GLITTER RING nevű darabja kiváló példa erre. Ez a lámpacsalád a formavilágával, szinte bármely enteriőr dísze lehet! A csillár gyűrű alakját több száz ólomkristály prizma és négyzetes elem díszíti. A fényforrások pedig a kristály sorok közé vannak elrejtve, ezzel biztosítva a káprázatos csillogást.

Alacsony vagy normál (260-280cm) belmagasság esetén a csillár tüköracélra szerelt mennyezeti változata az ideális. Ráadásul ez a kiviteli egoldás a tükrös felület által a kristályok látványát megsokszorozza, így elérve egy különleges optikai hatást.

Tágas, nagy belmagasságú (300cm-t meghaladó) terekbe, a csillár függesztett típusát érdemes választani.

A csillárok szépségét és a fények játékát tovább fokozhatod, ha fényerő-szabályozható fényforrásokkal rendeled. Ezáltal a fényeket az adott környezethez és aktuális hangulatodhoz tudod igazítani. Érdemes lehet még kiemelni, hogy a mennyezeti csillár típusoknál lehetőség van az egyedi gyártás során arra, hogy a csillár a mennyezeti gipszkarton sziget (vagy süllyesztés) formáját vagy méretarányait kövesse.

Hasznos technikai adatok lehetnek:

Legkisebb rendelhető méret: 80 cm átmérő és 22 cm-es magasság

Fényforrások száma: 9 db E14 max. 42W halogén vagy LED típusú

A Luchiante lámpagyártóról még itt is olvashatsz.

Forrás: NeoGlass Kft.

Leave a Reply