A Középpont jógastúdió Erdélyi Krisztina munkája.

Jóga központ – tervezési koncepció:


A Központ nem csupán jóga órák, de oktatások és kezelések színhelye is. A központ több nagyobb és kisebb teremből áll, és egy-egy terem többféle feladatot is ellát. Így a tervezéskor különösképp figyelni kellett a különböző használatnak megfelelő világítások kialakítása. Mind az anyagválasztásnál, mind a világítás kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a végeredmény nyugodt letisztult teret eredményezzen.

A nagy termekben a jógázók sok esetben a földön fekve, akár a mennyezetet felé forduló pozícióban tornáznak, így döntő szempont volt a világítás kiválasztásánál, hogy ne világítson a szemükbe, ugyanakkor ugyanezekben a termekben az oktatások alatt szükséges megfelelő fényerő is biztosítható legyen. A kis termekben az ügyfelek vagy a székeken ülve, vagy a földön, matracon fekve kapják a kezeléseket, így itt is többféle fényigény kiszolgálása volt a feladat.

A jógastúdió látványtervek:

Ezen funkcionális igények miatt többféle világítást is terveztem. Egyrészt több helyen alkalmaztam rejtett világításként LED fénykábelt, melyek fényerőszabályozhatók, így még inkább alkalmazkodnak az épp aktuális használat jellegéhez.

Másrészt helyi spotos megvilágításokat is alkalmaztam ott, ahol nagyobb fényerőre van alkalmanként szükség.


A funkcionális világításokon túl, design elemként is alkalmaztam mind fénykábeleket, mind világító kaspókat, mind mennyezeti lámpákat, vagy spotokat. A design részeként, egy-egy fontos részlet kiemelésére, vagy hangulati elemként szolgálnak.

A megvalósult jógastúdió:

Erdélyi Krisztina
építészmérnök  –  lakberendező
A személyiségre hangolt életterek tervezője
+36 70 / 207 6026

Leave a Reply