Minimál stílus és az SLV sínrendszer.

Modern lakberendezési trend a sínes lámparendszerek használata. Előző cikkünkben az SLV TENSEO sodronyrendszerét mutattuk meg nektek. Most egy sokkal jobban elterjedt rendszerről lesz szó: ez a sínrendszer. Cseppet sem nehezebb összeállítani ezt a rendszert sem.

Először is tisztáznunk kell mi is az a sínrendszer? Ez nem mást jelent, mint egy olyan rendszert, melynek áramvezető gerince egy sín. Erre a sínre sínadapterek segítségével tetszés és igény szerint csatlakoztathatunk lámpatesteket.

A Schrack kínálatában elérhető SLV márkacsaládban függesztett, mennyezeti és süllyesztett sínrendszer is választható, egy- és háromfázisú változatban is. De mit is takar az, hogy egy- és háromfázis? Valójában itt arra kell gondolnunk, hogy a sínben a nulla és a földelés mellett hány fázis van. Ez azért fontos számunkra, mert a háromfázisú sínrendszerben az adapterrel beállíthatjuk, hogy a melyik lámpatestet melyik fázisra csatlakoztatjuk. Így, ha szeretnénk egyes lámpacsoportokat külön kapcsolni, úgy a fázisokra való csatlakoztatással csoportokra oszthatjuk.

A rendszer felépítéséről alapvetőn azt kell tudni, hogy a rendszerhez egyfázisú vagy háromfázisú sínekre van szükségünk.

A síneknek betáplálási elemeken keresztül kell megadjuk a feszültséget. Ezek általában a lámparendszer végénél helyezkednek el.

Alapvetően a sínek 1,2 és 3m-es hosszban elérhetőek, de természetesen hosszabb rendszerek is kialakíthatók. Ekkor használjuk a toldókat. Ez lehet belső toldó vagy toldóelem is. Mind süllyesztett, mind pedig falon kívüli rendszereknél lehetőségünk van olyan toldók alkalmazására, amelyek egyben sarokidomok vagy X idomok

Ha négyszög kialakításban gondolkodunk, akkor is lehetőségünk nyílik a betáplálásra akár valamelyik sarok elemnél vagy közbenső betáplálás kialakítására.

Amennyiben sínrendszerünk kialakítását elvégeztük, kiválaszthatjuk a lámpatesteket. Nos, ezen a téren az egyik legszélesebb kínálattal rendelkezik az SLV, mely gyártó termékei a Schrack Technik kínálatában is szerepelnek. Széles választékából minden területre megtalálhatjuk a megfelelő lámpatestet: akár kiemelő spotokat választunk bizonyos képek vagy területek megvilágítására, akár a sínről függesztett lámpatesteket részesítjük előnyben.

A teljesség igénye nélkül pár lámpatest az SLV TOPSELLER lámpáiból:

A sínrendszerek a modern nappalik igen extravagáns és egyedi kiegészítői lehetnek. De  shopvilágítás, kiemelő világítás vagy megfelelő színvisszaadású lámpatestek alkalmazásával múzeumok világítása is lehet.

Tekintse meg a termékkínálatot:

Schrack Webshop SLV sínes rendszerek

Leave a Reply