SLV TENSEO

Különleges világítások: SLV TENSEO sodronyrendszer

Mindannyian szeretjük a különlegességeket, ahogyan az élet minden területén úgy designban is.

A sodronyrendszeres világítások a halogén világítótestek korában sokkal elterjedtebbek voltak, mint manapság, viszont a mai napig van létjogosultságuk.

Az SLV Tenseo sodrony rendszer egy prémium kategóriás sodronyos világítási rendszer. A lámpatestek mind designban, mind pedig funkcióban magas minőséget képviselnek.

A rendszer működési feszültsége 12V, ez a törpefeszültség a sodronyon megjelenik ugyan, de nem veszélyes. A sodronyrendszerek legfontosabb tulajdonsága a feszesség, hisz a feszes sodrony tudja szépen megtartani a lámpatestet.

A rendszer felépítéséről szeretnénk egy rövidebb ismertetőt adni nektek, hogy hogyan tudjátok kivitelezni, milyen alkatrészek szükségesek hozzá.

A sodronyrendszerek legfontosabb eleme mindig maga a sodrony. Nem csak a lámpatestek tartására szolgál, hanem ez viszi a lámpatestekhez a szükséges feszültséget is. Maga a sodrony 10-20 és 50 fm-es kiszerelésben kapható.

Egyéb kulcsfontosságú alkatrészek:

A mennyezetről függesztve szerelt rendszereket mindig távtartókkal kell felszerelnünk. Ezek alapvetően a megfelelő magasságban tartják a lámpatesteket. De mindemellett, hogy ezek eltartják a sodronyt, akár kanyarokat és íveket is ezekkel hozhatunk létre. Egy szóval ez is egy olyan fontos elem, amely egy sodronyrendszerből sem hiányozhat.

A kiépítésnél a legfontosabb a sodronyok feszessége – ezeket különböző feszítőkkel érhetjük el. A feszítők között van összekötő feszítő, amivel két sodronydarabot összekötve akár feszíthetjük is. De a legfontosabb feszítő a végfeszítő. A betáplálás a TENSEO rendszerben saját transzformátorral ellátott betápjuknál fogva lehetséges. Ezeket mindenképpen a rendszerbe valahova be kell iktatni. Soha ne akarjuk megoldani egyszerű tápegységgel, hiszen a betáp feladata nem csak a betáplálás, de maga a feszítés is.

A lámpatestek a fentebb összeállított rendszerre illeszkednek és ülnek rá. Ezen lámpatesteket a sodrony távtartók közti szakaszán bárhova elhelyezhetjük.

A lámpatestek működtethetők LED és halogén fényforrással is. A halogén fényforrások nagy előnye volt korábban – számos hátránya mellett – hogy dimmelhetőek. Ma már ez LED termékek esetében is megfizethető áron elérhető, így a halogén fényforrások létjogosultságukat vesztették. Mindemellett a halogén fényforrások kivonása miatt gyakorlatilag más fényforrás már nem is érhető el ezekhez a lámpatestekhez.

A TENSEO rendszerekhez a lámpatestek széles kínálatából választhatunk.

A jól megtervezett és ízlésesen kiépített sodronyrendszer még ma is különlegesség. Igazi dísze lehet az üzletünknek vagy otthonunknak. Ezen világítási forma leginkább kiemelő világításokra való, amely lehet üzletvilágítás vagy éppen egy nagyobb falfelület képeinek kiemelésére való. Modern, letisztult változata a sínes rendszer, amely komplexebb és a minimalista designba jobban illeszkedik. De erről következő cikkünkben többet olvashattok.

További termékek:

https://www.schrack.hu/shop

Leave a Reply