PLUMEN: a formabontó fényforrás!

Egyedi PLUMEN fényforrások amelyek feldobbják a lámpatesteket.

A Plumen alapításának egyik oka, hogy a fenntartható és energiatakarékos fényforrások a design segítségével győzzék meg az embereket, hogy váltsanak energiatakarékos fényekre. A tervezés által kialakított egyedi design és az ehhez alkalmazott technológia, a fenntarthatóbb termékek felé mozdítja el a felhasználót.

Mára már a Plumen jelentősége kicsit ugyan megfakult ugyanis a kompakt fénycső technológiának egy design-os verzióját hozták el. A LED-ek korában már nem nevezhetjük energiatakarékosnak, viszont minden tekintetben újat hoztak és még most is örökérvényű ez a forma.

Az izzók különlegesek. Önálló tárgyak, és búra nélkül is élvezhetők, emiatt sokan a Plumen mellett döntenek. De egy új dizájn alkotóelemei is, ha más árnyalatokkal és kiegészítőkkel állnak össze. Minden fényforrást úgy terveznek, hogy mind önálló tárgyként, mind más tervezők által készített világítási termékekkel közösen is szépek legyenek. Persze nem minden lámpatestben mutat jól, de amiben igen ott összeadódik az értéke a lámpatest értékeivel és valami csodás születik.

Nézzünk pár példát a PLUMENtől olyan burákra amely kiemeli a fényforrás szépségét!

BOMMA: egy kézzel készített könnycsepp formájú lámpabura:

Következő a KEM a made.com-tól

Ebben a lámpaburában kikapcsolt állapotban a füst színű bura elrejti a fényforrást és akkor mutatja meg magát ha felkapcsoljuk. Szerintünk igazán különleges.

Viszont ezek a fényforrások Önmagukban is igazán szépek:

3D nyomtatott lámpaburák a Plumentől:

Nem hagyhatjuk szó nélkül hogy a Plumen halad a korral, ma már 3D nyomtatott lámpaburákat is ajánlanak saját fényforrásaikhoz. Alapvetően nagy bátorságra vall ennek a bevállalása viszont elhihetjük hogy ez a jövő. A 3D nyomtatás egyre jobban fejlődik és egyre jobban a gyártástechnológiák része lesz.

A Plumen mindent összevetve a fénycső és kompakt fénycső korszak kellős közepén próbálta megreformálni a világítástechnikát. Az ötlet és maga a technológia nagyon jó volt de a design nem volt elegendő hogy a LED technológia ne előzze meg őket. Mindemellett hiába már régebbi technológia de mégis szép és sok esetben a LED erre nem képes így még ma is van létjogosultságuk.

Forrás: Plumen.com

Leave a Reply