Vissza a természetbe: SECTO Design fa lámpa!

Kézzel készített lámpa, PEFC-tanúsítvánnyal ellátott préselt nyírfa Finnországban, magasan képzett kézművesek által. A fa lágy fényességet biztosít a légkör és a vonzerő számára.

A Secto Design árnyalatai tanúsított, csúcsminőségű nyers furnérból készülnek, amelyet üresen sajtolnak. Az üres részeket lécekre vágják, amelyeket csiszolnak és végül vékony rétegelt lemezből készült gyűrűkkel kötnek össze. A léceket ragasztják és a gyűrűkhöz szegezik. Valamennyi Secto Design lámpa alapos minőségellenőrzésen esik át, mielőtt végső rendeltetési helyére küldenék őket.

Az árnyalatok befejezési lehetőségei a kezeletlen természetes nyír, fehér vagy fekete laminált vagy viaszolt dió furnér. Egyéb színek külön költségekkel testreszabhatók az otthonodhoz illően. 

Az időtlen Secto Design lámpákat világszerte számos otthonban előszeretettel választják. Nemcsak a gyönyörű forma teszi annyira vonzóvá a Secto Design lámpákat, hanem a finn nyírfa meleg tónusa és a gondos kézműves, kifinomult részleteik miatt is. Ha megnézel egy eredeti Secto Design lámpát, nyilvánvaló, hogy szeretettel és odafigyeléssel készítik azok az asztalosmesterek, akik teljes odaadással végzik munkájukat.

Néhány munkájukat tekinthetitek meg.

Az évek során a Secto Design átfogó világméretű kiskereskedelmi hálózatot épített ki, és széles körben képviselteti magát az egész világon. A termelés mintegy túlnyomó része exportra kerül.

A fenntartható és ökológiai tervezés mindig is a Secto Design lámpa alapja volt. A Secto Design elősegíti a LED-technológia használatát, és javasolja a LED-izzók használatát a jobb fényerő és alacsonyabb energiafogyasztás érdekében. Az egyes lámpamodellekhez egyedi tervezésű csomagolás helyben előállított ökológiai kartonból készül. A műanyagok felhasználása a lehető legkisebbre csökkent, és alternatívákat, folyamatosan ökológiai anyagokat vezetnek be.

A fa lámpa mindíg közelebb hoz minket a természethez. Szinte bármilyen designhoz tud illeszkedni így otthonunk igazi dízse lehet egy ilyen lámpatest. Kézzel készült mivoltuk pedig érezteti velünk, hogy minden egyes darabot sámunkra értő kezek készítettek.

Forrás: https://www.sectodesign.fi/ , https://www.architonic.com/

Leave a Reply