Hangulatos megvilágítás EGLO LED szalagokkal

A LED szalag, illetve a szalagvilágítás korábban szinte csak az éttermek, bárok, hotelek, illetve a kirakatok kedvelt világítástechnikai megoldása volt.

Mára viszont már egyre több lakás, otthon dizájn eszköze az ívek, vonalak, a lakás egyes részeinek, részleteinek hangulatos kiemelésére. Csak a képzeletünk, ízlésünk és stílusunk szabhat határt hová és hogyan használjuk fel a LED szalagokat. Kerülhetnek gyerekszobába, nappaliba, hálóba, konyhába, jelzőfényként lépcsőre, szerelhetjük őket akár polc alá és használhatjuk őket díszvilágításhoz fürdőbe is. Mindíg a megfelelő IP védettséggel rendelkezzen a LED szalag..

Az EGLO a hagyományos LED szalagokon kívül, az innovatív, okos, magyar nyelvű AwoX Smart CONTROL applikációval és/vagy távirányítóval vezérelhető. Connect család LED szalag termékeit (32741,32733) és az Access család tagjaihoz tartozó, távirányítóval irányítható Access LED szalagjait kínálja (98295,98296).

Az EGLO minőség itt is kötelez, a cég az összes energiatakarékos LED szalagjára kivétel nélkül 5 év gyártói garanciát vállal!

Az okos megoldású EGLO Connect LED szalag előnye az applikációval vezérlés, amellyel a termékünk telefonunkra, tabletünkre ingyenesen letölthető alkalmazással működik. Csak az applikáció letöltéshez kell WIFI kapcsolat, ezután minden bluetooth- on keresztül történik. Az okos Connect LED szalag más connect termékekkel csoportba rendezhető és időzíthető. Lehetőségünk van arra, hogy 16 millió színből és 50 ezer fehér színárnyalatból válasszuk ki és állítsuk be a hangulatunknak vagy a célunknak leginkább megfelelőt.

A EGLO Connect LED szalagot a szükséges méretre lehet vágni, rövidíteni 12,5cm-enként. A két modell 8,4 W -os és 14 W-os kivitelben, 0,4-0,5 kg nettó súllyal, 1,2 cm széles és 3m-es vagy 5m-es hosszú méretben érhető el. Mindkettő 1200lm fényárammal rendelkezik, ami kb. egy régi 80-90W-os izzó teljes fényerejének felel meg. A termékek alacsony feszültséggel működnek (12V), ami jóval biztonságosabb, mint egy nagyobb feszültségű izzó. Ha csak távirányítóval és nem applikációval használnánk, azt is megtehetjük, csak vásárolnunk kell hozzá egy Connect távirányítót (32732) .

Az EGLO Access család LED-szalagjai:

eredetileg is távirányítóval működtethetők, ami a termékhez tartozék. Itt 4 gyári beállítás létezik, ahol saját igénynek megfelelően, munka, relax, éjjeli fény és időzített kapcsolási funkciót választhatunk, és ehhez még 2 saját beállítás is társítható. Itt 8 Access terméket – lámpákat, LED-szalagokat – üzemeltethetünk 1 távirányítóval, 10 m hatótávolságon belül. A 2 m-es LED szalag 950lm fényerővel, 9W-os teljesítménnyel (korábbi 60-70W-os izzó erősségével) rendelkezik. Ezzel szemben az 5 m-es testvére 17W-os, 1800lm fénnyel világítja meg azt a felületet, aminek a megvilágítására szántuk. Mindkettő alacsony 12V feszültséggel látja el a feladatát és súlyuk 0,2-0,3 kg.

EGLO kisokos: A LED szalag termékek (nemcsak az EGLO termékek!) hátoldala öntapadós, de falra a fal porzása, egyenletlensége miatt, tapétára pedig a tapéta védelme miatt nem ajánlott ragasztani profil, sín használata nélkül. A szalagok fizikálisan leginkább egyenletes bútor felületekre ragaszthatók megfelelő por- és zsírmentesítés után. Viszont a tartósabb, hosszabb felhasználás miatt itt is célszerű profilba vagy sínbe helyezni a termékeket. Ha valaki rejtett világítást szeretne vagy mindenképpen a falra szeretné tenni a szalagot profil nélkül, akkor megoldás lehet a gipszkarton stukkóba (holker díszlécbe) épített világítás.

Ha szeretnénk sokáig élvezni a LED szalagunk adta dekoratív, dizájn, praktikus hangulatvilágítást úgy, hogy a LED szalag idővel ne váljon le a felületről. Azért hogy tartósan az adott helyen maradjon, akkor mindenképpen ajánlott sínekbe, profilokba helyeznünk, amelyek számtalan formában és kivitelben léteznek (sarokra, lépcsőre szerelhető, beépített stb.).

Terveihez, elképzeléseihez kérjen tanácsot az EGLO bemutatótermeiben és lámpaszalonjaiban (Dunakeszi, Budapest, Budaörs) vagy az országszerte található EGLO partnerüzletekben, ahol hozzáértő kollégák tudnak segíteni.

Információt a weboldalon/webshopon találhatnak a termékekről:

https://www.eglolampaboltok.hu/belteri-lampa/led-szalag

Hangulatos megvilágítás EGLO LED szalagokkal” bejegyzéshez ozzászólás

Leave a Reply