Illuminated River, London hídjainak művészeti díszvilágítása!

Az Illuminated River egy soha nem látott méretű, hosszú távú művészeti installáció: London központjának 14 hídjának díszvilágítása az éjszakai városkép átalakítására szolgáló kezdeményezés. Ez a díszvilágítás fényjátékok sorozata, amely maga a folyó hatalmas ütemében fejlődik. Ihletet merít a Temze szelleméből és történetéből, és ünnepli a partján élő sokszínű közösségeket.

Az „Illuminated River” projekt második szakasza tavasszal indul, hogy megvilágítson öt közép-londoni hidat (Blackfriars, Waterloo, Westminster, Golden Jubilee Footbridges és Lambeth). A 2019-ben megvilágított négy hídon kívül (London, Cannon Street Railway, Southwark és Millennium).

Leo Villareal amerikai művész, a londoni építészgyakorlattal, a Lifschutz Davidson Sandilands-mel együttműködve alkotta meg. Az öt híd mindegyikét egy helyspecifikus megvilágításba helyezi. Ezeket környezettudatosan fejlesztettek ki, ügyelve az örökségre, az élővilágra és próbál valami rendkívülit létrehozni.

Az installációk éjszaka átalakítják a folyót, megünnepelve és kiemelve azt a fontos szerepet, amelyet a londoni hidak továbbra is főváros globális identitásában játszanak. A fontos artériás útvonalakon, amelyek London mindkét részét összekötik a hidak nagy jelentőséggel bírnak..

A világítás minden éjjel közvetlenül alkonyat előtt és hajnali 2 óra között pompázik, és minden egyes hídnak más algoritmusa van, amely soha nem ismétlődik meg.

Az Illuminated River nyilvános művészeti bizottság tíz évig működik, és miután elkészült, a világ leghosszabb nyilvános művészeti megbízása lesz. A díszvilágítás egy városon átívelő művészeti tevékenység lesz.

Tudjon meg többet itt: https://illuminatedriver.london/

Leave a Reply