Illuminated River, London hídjainak művészeti világítása!

Az Illuminated River egy soha nem látott méretű, hosszú távú művészeti installáció: London központjának 14 hídjának megvilágítására és az éjszakai városkép átalakítására szolgáló kezdeményezés. Az Illuminated River fényjátékok sorozata, amely maga a folyó hatalmas ütemében fejlődik, ihletet merít a Temze szelleméből és történetéből, és ünnepli a partján élő sokszínű közösségeket.

Az „Illuminated River” projekt második szakasza tavasszal indul, hogy megvilágítson öt közép-londoni hidat (Blackfriars, Waterloo, Westminster, Golden Jubilee Footbridges és Lambeth), a 2019-ben megvilágított négy hídon kívül (London, Cannon Street Railway, Southwark és Millennium).

Leo Villareal amerikai művész, a londoni építészgyakorlattal, a Lifschutz Davidson Sandilands-mel együttműködve alkotta meg, az öt híd mindegyikét egy helyspecifikus megvilágításba helyezi, amelyet érzékenyen fejlesztettek ki, ügyelve az örökségre, az élővilágra és próbál valami rendkívülit létrehozni.

Az installációk éjszaka átalakítják a folyót, megünnepelve és kiemelve azt a fontos szerepet, amelyet a londoni hidak továbbra is főváros globális identitásában játszanak, valamint a fontos artériás útvonalakon, amelyek London mindkét részét összekötik.

A világítás minden éjjel közvetlenül alkonyat előtt és hajnali 2 óra között világít, és minden egyes hídnak más algoritmusa van, amely soha nem ismétlődik meg.

Az Illuminated River nyilvános művészeti bizottság tíz évig működik, és miután elkészült, a világ leghosszabb nyilvános művészeti megbízása lesz.

Tudjon meg többet itt: https://illuminatedriver.london/

Leave a Reply