A világítás és a LED egyik jövő útja! LG OLED LUFLEX!

Sokan kérdezitek, hogy “milyen irányba fog fejlődni a jövő Világítástechnikája?”, mivel az elmúlt tíz évre is a rohamos tempó a jellemző. Itt most nem megyünk bele a LED chipek fejlődésébe szakmailag, hanem mutatunk egy lehetséges alternatívát a jövő világítására!

Variabilitás? Abszolút!

A szuper vékony OLED panelt műanyag borítja, így nagyon rugalmas. Az LG Display három különböző világítási panelt készít: négyzet alakú és két hosszúkás, különböző hosszúságú változattal. Ezért lehet az, hogy a különböző paneleket meg lehet vásárolni és akár DIY lámpákat is lehet készíteni a felhasználásával. Erre lehet példa, hogy az IKEA kínálatában is felfedezhető ennek a technológiával készült függesztéke.

Továbbá ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy azért egy gigavállalat terméke, tehát a minőségben sincs kivetni való. Egy példa: 46×222 mm és 300 lumen fényerő, 37,5 lm / W hatékonyság, 3000 K színhőmérséklet, 10 000 óra élettartam és névleges CRI 80-ból. Azért ezek a paraméterek a jelenleg futó LED szalagokkal összehasonlítva is prémium.

Magától értetődik, hogy tudja a dimmelés (fényerő szabályzás) tulajdonságát is, ahogy minden LED szalag is, ahogy már írtuk is korábbi cikkünkben.

Egy kis érdekesség, hogy szoros kapcsolatban működnek együtt az autógyártókkal, mégpedig az új autók LED lámpái miatt

Látva a flexibilis tulajdonságait ez az ami tényleg lehet a jövő egyik Világítástechnika útja. Egyetlen probléma ezzel a jövőképpel az ára. A technológia még gyerekcipőben jár és emiatt a gyártás is drága, így evidens, hogy maga a kész termékek is borsos árban vannak. Tehát még a jövője kérdéses, de egy biztos… Mi iszonyatosan drukkolunk, hogy sikertörténet legyen belőle, mert az ilyen merőben új technológiák viszik előre a Világítástechnikát is!

Végezetül pár kép, még 2018-ból amikor először kápráztatott el személyesen a frankfurti Lighting&Building expón.

Forrás: http://www.digitaltrends.com/home/lg-oled-lamp-news

Leave a Reply