Új rovat: Olcsó húsnak híg a leve?

Az idei viharos évben megváltozott az életünk, ennek fényében átalakultak a vásárlási szokásaink is. Egyre nagyobb teret nyert az online vásárlás. Ami végül is kényelmes és sok előnnyel rendelkezik, viszont nincs Veled szemben egy szakértő eladó aki elmondja hogy a termékek jellemzőit és róla a pro-kontra érveket.

Tudjuk összehasonlításból sincs hiány a világhálón, viszont java részt marketing motivált! Küldetésünk, hogy mi független eljárással segítsünk Neked! 🙂

Úgy gondoltuk, hogy megnézzük a Világítástechnikai termékeket egy átlag felhasználó szemével. Olyan aki nem ért hozzá különösképp, csak alapvető tulajdonságokat néz amikor már tudja, hogy milyen típusú terméket akar.

Ilyen jellemzők: Teljesítmény, Fényerő, Garancia, Vételár

A kiválasztás végére szeretnénk egy olyan szakmailag is alátámasztott végeredményt, ami egyben a véleményünkkel is megegyezik. Természetesen a kiválasztás végére egy eredményre is jutottunk amit szakmailag megindoklunk ugyanis egybevág a véleményünkkel.

Ilyen szempontok alapján könynen el lehet jutni egy igazi kavaládig amiben a végén ugyanarra a termékre 10-100 jelentkező is lehet. Az összehasonlításunk lényege nem is biztos a termék a lényeg hanem az eljárás amivel összehasonlítottam a terméket.

Példának vegyük, hogy a kertembe keresek egy LED reflektort ami elegendően nagy de még megfizethető áron van. Utánnaolvasva 50W-os 4000K-es LED reflektor mellett döntöttem. Be is ütöttem a googleba mivel márkát nem ismerek ebben a témában eljutottam a legjobb árösszehasonlító oldalra az Árgépre.

Itt rágerestem hogy LED Reflektor 50W 4000K a találatokon pedig szépen sorban mentem. Ahogy haladok előre írom egy excelben a lehetséges típusokat, de úgy hogy márkánként a legolcsóbbat írom fel csak, hisz nekem csak a ház körülre kell.

Ezt addig csinálom míg el nem jutok addig az árszintig amit kifizetnék érte vagy a legjobb paraméterűig amit láttam eddig a neten.

Így kialakult egy táblázat amiben a márkák adatokkal és árakkal szerepelnek.

Mi természetesen nem akarunk webshopot közölni nem célunk és a márkáknál is akciós időszakban vagyunk így az árak ide oda változhatnak, de mint mondtam maga a folyamat a lényeg.

Ezután minden oszlopot növekvő sorrendbe rendeztünk és melléírtuk hogy hanyadik helyen áll. (holtversenyt is figyelembe vettük). Az árnál az volt az első aki legalacsonyabb áru tehát ott az volt a nyerő.

A pontokat összeadtuk és megszületett az eredmény amit meg is osztunk veletek.

Nos meg is született az eredmény ami alapján bátran vásárolhatunk.

A legrosszabb eredménnyel ART márkanevű fényvető és a GAO 6986H szerepelt. Az ARTnak olcsó ára ellenére leggyengébb fényárama van valamint élettartamban sem a legjobb.

Míg a győztesek között a Ledvance Scheider és V-tac szerepel. Itt már a pénztárcánk fog dönteni de ha egy kicsit jobban belenézünk ennek a háromnak az adatába látható a fényárama alíg jobb az áltagtól így nem biztos hogy ő a legjobb választás hiszen nagyrészt csak az ára miatt van az első háromban.

Ha megnézzük a másik két versenyzőt a Scheidert aki egy nemzetközi gyártó, megfelelő minőséget garantál és szerelvényeit is ismerhetjük.

Ledvance egy nagymultú Osram utódja aki az Osram értékeket viszi tovább ami a minőség és jó ár értékarány.

A Ledvance Schneider ugyan drágább mint az összes többi versenyző de ha megnézzük a paramétereiket csakis egyetlen egy dologban nem elsők ez pedig az ár. Ezért mondom én azt hogy itt már csak a pénztárca dönt.

Remélem ezzel a módszerrel tudtam segíteni a kiválasztásban.

Szeretnénk még több ilyen összehasonlítást csinálni és megmutatni hogy olcsó húsnak híg a leve.

Leave a Reply