Igazi Made in Hungary Sárszentlőrincről

Bencze Évát kerestük meg hogy meséljen egy kicsit magáról! Honnan indult és hol tart.

Sziasztok! Engem Bencze Évának hívnak. Sárszentlőrinc-Uzdon élek. Tolna megyében egy kis falu, ahol sajnos kevés munkalehetőség adódik. Főleg olyanoknak, akik szeretnek itt élni, és letelepedni, mint én is. Elmesélem most, hogy talált Rám a lámpakészítés ötlete, amit autodidakta módon saját ötleteim és tapasztalataim alapján fejlesztettem ki. Ami először csak hobbi volt, de mostanra már főállású elfoglaltsággá nőtte ki magát. Mint mondtam nem túl sok felénk a munkalehetőség. Ezért boldogan vállaltam az uzdi ifjúsági szállón, a közhasznú munkavállalás keretén belül, a gondnoki állást. Nagyjából ezzel egy időben kezdett el hobbimmá válni a papírmetszés. Elkezdtem képeket “faragni”. Örömmel láttam, hogy a képeim iránt volt kereslet.

Az unokanővérem fodrászként dolgozik és a szalonjába kiállított pár képet. A vendégek elkezdtek érdeklődni iránta és vásároltak is. Ebből a pénzből ruháztam be az első gravírozó gépemre. Láttam a lámpákról képeket, videókat külföldi oldalakon, ez adta az ötletet, hogy kipróbáljam. Kézügyességem és szorgalmam mindig volt a kreatív dolgokhoz. Az elején kicsit nehezebben ment, mint a papírmetszés. A PVC cső merevebb anyag. Segítséget nem tudtam kérni, mivel akkor még Magyarországon kevesen ismerték ezt a technikát. Szakadatlan türelmem és alkotni vágyásom nem hagyott pihenni. Karácsonyra készítettem pár lámpást, amibe elemmel működő égősort tettem. Ezeket szinte azonnal elkapkodták karácsonyi ajándékoknak. Innentől egyre bátrabb lettem a minták terén és folyamatosan fejlődtem. Fejlesztettem magamat.

Éva munka közben:

Jelenleg édesapám műhelyében rekesztettem le egy kis részt. Ott készítem az asztali lámpákat. Immár lámpatesttel. Gyakran éjfélekig dolgozok rajtuk, észre sem veszem az idő múlását. A mai napig szakadatlan a türelmem és a szeretetem a lámpakészítés iránt. Ez sarkalt arra hogy, mára elkezdjem kis vállalkozásomat, és száguldjak az álmaim felé tovább. Szeretettel készítem a lámpásokat, amiket a Vica lámpácska műhelye facebook csoportomba és oldalamra töltök fel.

Szívesen veszem a megrendeléseket ballagásokra, esküvőkre, születésnapokra, ünnepekre…

És bármely különleges alkalomra. Igény szerint egyedi ötleteket is megvalósítok. Precízen kidolgozott, örök darabok készülnek a kezeim által. Melynek minden korosztály örül, és hasznát is veszi. Egyben a lakás különleges díszévé válik. Az összes lámpám a kezem alatt a lelkem egy részévé válik. A munkába most már édesapám is besegít. A lámpácskák kettőnk kezén mennek keresztül mára, ami biztosítja, hogy még profibb munkát adjak ki a kezeim közül. Szeretettel készülnek. Azt hiszem az összes általam készített lámpán, meg is látszik. Mérettől függetlenül. Legyen az kicsi asztali lámpa vagy akár egy méter magas lámpa.

Éva legelső lámpája:

Nézelődjetek asztali lámpa alkotásai között:

Facebook oldal:

Vica Lámpácska műhelye

megrendeléseket Facebook oldalán keresztül vagy mailben fogad: bencevica@gmail.com

Leave a Reply