Kislakás tervezés, különböző fényforrásokkal

Ennek a budapesti kis alapterületű (33 nm) lakásnak a tervezése elég komplex feladata volt. Ügyfelem nem él az országban, fia részére vásárolt egy lakást, melyben a mai értelemben vett fürdőszoba sem volt, így nagyon fontos volt egy tusoló kialakítása.

Az ügyfél részéről csupán egy-két támpontom volt: világos legyen, világos bútorokkal, akár skandináv hatású elemekkel. Illetve, hogy legyen egy nagyon széles és állítható magasságú dolgozóasztal, melyen elfér két monitor.

A lakás déli fekvésű így jó idő esetében nagyon világos. Ettől függetlenül, nagy hangsúlyt fektettem a világítás tervezésére. Az újonnan kialakított álmennyezetbe besüllyeszthető LED-csíkok kerülnek. A hosszuk változtatásával lendületes design elemmé válik. Az étkekőasztal felé mindenképpen érdemes egy szép, látványos függesztéket elhelyezni, ezért választottam ide egy geometrikus formavilágú lámpát. A konyhapult természetesen kap egy felsőszekrény alá illeszthető fényforrást.

A hálószoba fő világítása szintén a mennyezeti LED, melyek szabálytalan, cikk-cakk formában helyezkednek el. Ezt kiegészíti az íróasztali és az ágy melletti fali lámpa.

A többi, kis helyiségbe egy-izzós függeszték, a tusolóba négyzet alakú, mennyezeti LED lámpa került.

A kislakás kivitelezése jelenleg is zajlik.

Varsányi Brigitta

Olinda Home

+36 70 684 1661

varsanyi.brigitta@olindahome.hu

Leave a Reply