Itt a szezon, kültéri lámpákra fel!

Sokan figyelmen kívül hagyják a kültéri világítás jelentőségét, pedig, ahogy beltérben, úgy kültéren is meghatározó hangulat érhető el egy jól megkomponált lámpa variációval. Az alábbiakban csak érintőlegesen fogunk foglalkozni különféle kültéri világítási fajtával. Viszont a későbbiekben külön-külön is fogunk részletesebben, mélyrehatóbban figyelmet szentelni az eltérő lámpatípusokra.

Kövessétek Instagram oldalunkat is!

Hála a gyártóknak és a gyártói versengéseknek, mi mint vásárló közönség manapság minden igényünk ki van elégítve már. Minden ötletünkre van számtalan megoldás, amivel igazán egyedivé varázsolhatjuk kertünket vagy teraszunkat. Választhatunk, szín, forma, design vonal, anyag szerint. Ahogy ár/minőség kategóriákban is felfedezhetünk több szintet is.

A funkcionális világításon kívül, aminek szerepe, hogy megfelelő fényárammal is rendelkezzen a lámpa, akad olyan világító test is ami csak a hangulatról és a designról szól. Mindkettőnek ugyanúgy markáns jelentősége van egy jól átfontolt kivilágításban.

Az egyik alapvető dolgunk kültéri világításnál is, az előre megtervezett helye és funkciója az adott lámpáknak. A jól kiépített áramforrás az esztétika miatt fontos, a kiválasztott lámpatest pedig az ízlésünket tükrözze.

Fontosabb kültéri világítás lehetőségek:

-Taposó lámpa (ami a földbe süllyesztett lámpát jelenti)

-Fali lámpa és falmosó lámpa

-Mennyezeti lámpatest

-Kültéri álló lámpa

-Medencevilágítás

-Kültéri függeszték

-Földre helyezhető lámpa

Alábbiakban még pár inspirációt mutatunk:

Következő cikkünkben a taposólámpákkal folytatjuk!

Források:

https://www.bega.com/en/ https://www.eglo.com/hungary https://www.slv.cloud/de_en/ https://www.astrolighting.com/ https://groklighting.com/ https://www.astrolighting.com/ https://www.modoluce.com/en/

Itt a szezon, kültéri lámpákra fel!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Leave a Reply