Terzani: Az Olasz elegancia

A terzani a kezdetektől fogva az esztétikát mindig a természeti és művészi szépség értelmezésének egyik módjaként tekintette.

Magukról így nyilatkoznak:

“A reneszánsz bölcsőjében, az olaszországi Firenzében létrejött társaság követi a varázslatos város kreatív kihívásait. Az „esztétika” szó a görög „aisthesis” -ből származik, ami érzés vagy pontosabban az érzékek használatával létrehozott tudás jelentését jelenti. A Terzani-formatervezésében érezhető, hogy fénye varázslatosan beborítja a környező teret. Ez nem csupán egy praktikus, haszonelvű formatervezés, hanem a modern és művészi szépséget ábrázoló esztétika, a formatervezés és az innovatív technológiák felhasználásával.”

A terzani egy egyszerű képen is sugározza magából az eleganciát. Amikor először láttam a frankfurti Lighting and Building kiállításon, azonnal megfogott. Hogyan lehet egy egyszerű láncból lámpatestet varázsolni? Ők megmutatták!

Atlantis lámpacsaládja valami eszméletlen gyönyörű:

Olyan csodálatos érzés ránézni erre a lámpára mintha festményt szemlélnénk. Amikor tovább fürkésszük észrevehetjük, hogy a tartószerkezetre egyenként van rögzítve a lánc. Ez nem egy elnagyolt design, hanem igazi odafigyeléssel kézzel készített lámpatest. A handmade luxusa.

A teljes világításunkat egy designba szervezhetjük, hisz oldalfali verzióban is elérhető! Ezen lámpatestekhez ugyan nagy belső terek és hatalmas magasságok kívánatosak, de ahova bekerülnek oda magukkal viszik a pompát. Egy hotel aulájában fogadóterében magávalragadó és emlékezetes lesz egy gigantikus méretű TERZANI lámpatest.

A STREAM lámpatest ugyanezen stílus egy másik formatervezése.

Ha egyszer a Lighting and Buildingen járnak mindenképpen látogassanak el a standjukba hisz megláthatjuk hogy mi az egyediség.

A Terzani nem csak láncokkal dolgozik hanem az üveg nagymestere is. Minden lámpateste kézzel készült alkotás melyet így fogalmaznak meg:

“Mindegyik lámpa tárgy vagy szobor, teljes mértékben be kell építeni a környezetébe, így hoz létre egy bájos és varázslatos fényjátékot. Így állandó kölcsönhatás alakul ki a lámpa és a körüli tér között.”

Cikkünk folytatása következik jövőhéten ahol bemutatjuk az üvegből készült lámpáikat is.

Érdemes megcsodálni honlapjukat és szétnézni kínálatukban:

https://www.terzani.com/en/home

képek forrása: terzani.com

Leave a Reply