Egy honlap a világítástechnika női szereplőinek!

Egy nemzetközi kezdeményezés keretében a világítástechnikában dolgozó nők létrehoztak egy csapatot hogy támogassák a nemek közötti egyensúlyt a világítástechnikai szakmában.
A Nemzetközi Nőnap alkalmával indított projekt egy ünnepi törekvés, amelynek célja egy inspiráló digitális platform létrehozása az építészeti világítási iparban dolgozó nők számára szenvedélyük és eredményeik előmozdítása, karrierjük és céljaik elbeszélése, munkájuk megünneplése céljából. .

A statisztikák összegyűjtésére és a belsőépítész, Ilse Crawford által felhívott cselekvésre hívja fel a figyelmet, de kifejezetten a világítási szakma számára – hogyan növelhetjük a világítással foglalkozó sikeres nők elismertségét a következő generáció ösztönzése érdekében? Hogyan támogathatják őket a szakma nagyjai?

A Világítás világában lévő nőknek külön weboldala létesült – http://www.womeninlighting.com -, a világ minden tájáról származó nőkkel készített interjúk adatbázisával.

A világítástervezőktől kezdve a a világítás minden területée kiterjed az oldalon szereplő profilok lefedettsége -oktatás, újságírás, gyártás, művészet és kutatás.

A 2019-es nemzetközi nőnap témája a jobb egyensúly – a cselekvésre ösztönzés a nemek közötti egyensúly megteremtésére az egész világon.

A kampány szerint nyilvánvaló, hogy a nők alulreprezentáltak konferenciákon, bizottságokon, zsűriken és testületeken. Célja, hogy mivel a nők világítási tervezőinek körülbelül 50% -a van, 50% -uk láthatóságot kapnak.

A projekt elindítását a #formalighting támogatja, egy családi tulajdonban lévő világítási gyártó, amelynek több mint 50 éve és két generációt szentelt az építészeti világításnak.

A Light Collective – aki kifejlesztette a Nők a világításban kezdeményezést – megközelítette a #formalightingot ezzel a projekttel, mivel ők egy olyan társaság, amelynek erős inspiráló nők vannak vezető szerepben – Sharon Maghnagi.

A projekt már összegyűjtötte az egyes női tervezők támogatását közel 50 országban.

Ezek a nagykövetek kapcsolattartási pontként szolgálnak minden helyszínen más nők számára, akik többet szeretnének megtudni a projektről.

A weboldal több mint 30 interjúval indul, amelyet a Light Collective rögzített, majd más nők számára feltölthetik saját interjúikat. A projekt társalapítója, Sharon Stammers a Light Collective-től azt mondta: „Miután a nők már a kezdetektől kezdve részt vettek a világítás tervezésében, a nők nagyobb szerepet játszottak a világítástervező szakma kialakításában, mint az építészetben

„A világítási formatervezési szakma támogató iparág a nők számára, és a szakma számos útja lehetőséget kínál részükre. Ez egy olyan iparág, amely jól osztja meg az információt a közösség között, és ezért támogatást nyújthat más nők számára, akiknek szüksége lehet erre. Példamodelleket akarunk létrehozni, helyreállítani az egyensúlyt és ösztönözni a nőket, hogy válasszanak világításban vagy más kapcsolódó munkában.

Forrás: https://www.lighting-magazine.com/

http://womeninlighting.com/

Leave a Reply