Ültess fákat

A környezetvédelem közös ügyünk!

Mindannyian hallottatok a médiában az Amazonasi erdőtűzről. Ez az esemény önmagában is szörnyű, de sajnos ez a tragédia csak egy része a világban rajló erdőírtásoknak melyekek felgyorsítják a klímakatasztrófát.

Világunk egyensúlya rég kiborult földünk folyamatosan melegszik. Mindezt az üvgház hatású gázok okozzák melynek kibocsátásáért az ember felelős. Évente 10 milliónál is több hektár erdő tűnik el az erdőírtásoknak köszönhetően. a szédioxiddal való külzdelem legolcsóbb módja az erdősítés.

“Az erdők számtalan állat- és növényfaj számára nyújtanak otthont, emellett jelentős hatással annak a klímára is. A 2016-os és 2017-es évekhez képest némileg csökkent az erdők eltűnésének mértéke. 2016-ban 16,95 millió hektárnyi, 2017-ben 15,81 millió hektárnyi trópusi erdő tűnt el. Az erdők pusztulásának tempója változatlanul magas a szakértők szerint.”

Csapatnk sosem volt elvakult környezetvédő, de úgy gondoljuk hogy tennük kell valamit.A lehetséges segítési lehetőségeket keresve rátaláltunk egy viláígszervezetre melyet az ENSZ is szárnyai alá vett.

“Felix Finkbeiner kilenc évesen határozta el, hogy az lesz az életcélja, hogy fákat ültet. Mostanra fiatal férfi lett, 19 éves, és az ENSZ-szel közösen alapított Plant-for-the-Planet nevű csoportja eddig 14 milliárd fát ültetett több mint 130 országban.

A csapat célja, hogy a Földön élő összes emberre 150 újonnan ültetett fa jusson, vagyis összesen egy billió (ezermilliárd) fát szeretnének elültetni. A Plant-for-the-Planet csapatnak mára 55 ezer “éghajlati nagykövete” van. Nekik egynapos képzésen kellett részt venniük, hogy tagok lehessenek.

Legtöbben kilenc és tizenkét év közöttiek. A szervezet részt vesz a fák számlálásában is. Ezzel segítik a NASA kutatását, amely az erdők széndioxid-elnyelő képességét és az ebben rejlő lehetőségeket vizsgálja.”

https://www.plant-for-the-planet.org/en/home

Az ő eltökélt céljukat szeretnénk támogatni azaz az ezermilliárd fa elültetését. 

Mindemellett a magyarorzsági szervezettel is felvettük a kapcsolatot hogyan tudnánk segíteni. Cégeket szívesen összekapcsolunk a szervezettel és segítünk akár szervezésben akár más területen.

Játékainkban szeretnénk minden egyes alkalommal fákat adomyányozunk, az hogy mennyit és milyet azt a szervezettel előre leegyeztetjük majd!

Magyarországi szervezet Facebook linkje: Plant for the Planet

Leave a Reply