Hangulatvilágítás, segédvilágítások

A hangulatvilágítás kialakításának végtelen módja van!

Szolgálhatnak általános világításként is a hangulati elemek a hétköznapokon. Erre a legalkalmasabb a falikarok használata, ami egy jól eltalált környezetben legalább úgy öltözteti a házat és a falat, mint egy festmény. A fali lámpák előnye ezzel szemben az, hogy élnek, változnak, ahogy le és felkapcsoljuk őket. A mögöttes falon megvilágíthat textúrát, tapétát, bordákat vagy akármilyen burkolatot, ami stílusban illeszkedik a házhoz.

A gipszkarton álmennyezetekbe épített hangulatvilágítás formáját és játékosságát maga a gipszkarton adja, ezekkel érdemes kísérletezni. A világítás pedig lehet meleg, hideg, színes is, ami megint változékonnyá teheti ugyanazt a teret. A színes fényekkel játszhatunk bármilyen lámpákba is, ma már léteznek állítható színű fényforrások szinte minden foglalathoz. Feszített fóliában is lehet gondolkodni, ha a költségvetés megengedi. Ezek a fóliák önmagukban képesek bármilyen unalmas teret feldobni.

A lakberendezés nem csak esztétikum hanem játék a fénykkel. Ez egy nappaliban a segéd vagy hangulatvilágításokkal különösen igaz.

Leave a Reply